torstai 30. elokuuta 2012

119. valonnopeudella päivästä toiseen

Aika tuntuu kulkevan tänä syksynä nopeammin kuin koskaan ennen - vasta oli se kamalan pitkä tiistai, ja oikeastaan vastahan se kesäloma loppui! Mutta ehei, tänään on torstai ja koulua on käyty jo pian kolme viikkoa ennen kuin huomaankaan... Vihdoin ehdin hetkeksi blogin äärelle, joten tässäpä pientä viikkokatsausta.

Maanantaina menin Danilla ravi-ja laukkapuomeja. Hanna oli Viivin kanssa mukana ja päätimme vaihtaa hetken mielijohteesta hetkeksi hevosia. Dani ei ole pitkiin aikoihin pukitellut minulla, joten oletin sen käyttätyvän fiksusti. Hanna on ratsastanut yhtä kauan kuin minä, joten en kyllä muutenkaan ajatellut mitään kummempaa tapahtuvan, mutta kappas - Dani yritti pukittaa uuden ratsastajan alas selästä :D Viimeksi Dani on tehnyt vastaavaa viime vuoden joulukuussa eli pysähtynyt keskelle maneesia ja hienoilla rodeopompuilla yrittänyt heittää minut selästä. No ei poni minua ole alas saanut eikä saanut Hannakaan, ja tätä pikku välikohtausta lukuun ottamatta heillä sujui oikein hyvin. Hannan kanssa siinä sitten mietittiin, että tervetuloa vaan kaikki testaamaan Dania, joiden mielestä se on oikein helppo poni..:D:D

Viivillä olen ratsastanut aika paljon ennenkin, mutta on se silti niin vastakohta Danille, että en oikein tiennyt olisiko selässä pitänyt itkeä vai nauraa. En päätynyt kuitenkaan kumpaankaan vaihtoehtoon vaan pitäydyin lähinnä ravissa ja käynnissä, laukkaamisesta ei nimittäin meinnanut tulla sitten yhtään mitään. Kyllä sitä oppii silti kaikenlaista, kun käy vähän aikaa toisenlaisen hevosen selässä. Ja jos ei muuta, niin ainakin, että oma poni paras poni ;D

 Viivi :)

Tiistaina minulla oli varsin epäinhimilliset kahdeksan tuntia koulua ja sen päälle vielä isoskoulutusinfo, joten en ehtinyt käydä tallilla kuin nopeasti ja päätin juoksuttaa Danin. Dani on ärsyttävän laiska juoksuttaa ainakin pelkän kouluraipan avustuksella, mutta siitä huolimatta toimi kyllä ihan kivasti. Meille tullessaan herra yritti usein vaihdella juoksuttaessa suuntaa eikä muutenkaan halunnut oikein liikkua eteenpäin, mutta tässä ollaan kehitytty kyllä mukavasti.

Keskiviikkona laitoimme Hannan kanssa keskiympyrälle kaksi puomia (olen tosiaan alkanut jo aika hyvin toteuttaa Lipan neuvoa ratsastaa joka päivä puomeja). Päätimme ratsastaa estesilmätestin, jonka olemme Hannan kanssa viimeksi tehneet joskus pieninä tuntilaisina. Ideana on siis laukata kymmenen kertaa puomin yli ympyräuralla, ja osua tietysti puomille oikein. Dani oli eilen vähän hassu ratsastaa, se ei olisi halunnut kuunnella oikein mitään apua tai sitten ylireagoi ihan kummallisesti. Testin tuloksena sain vasemmassa kierroksessa 10/10 ja oikeassa 6/10. Ja tästähän tyhmäkin voi päätellä, että taidan olla kohtuullisen toispuoleinen ratsastaja :D Aina olen ajatellut ratsastavani paremmin oikeaan kierrokseen, mutta eilen Dani kaatui jatkuvasti ulos ja huomasin myös istuvani sisäkylki lytyssä. Parin viikon päästä ajattelin uusia testin, katsotaan tapahtuuko kehitystä. Testi ei tietysti ole siinä mielessä kovin pätevä, että Dani osaa korjata todella hyvin ratsastajan virheitä ja laittaa jalkansa oikeaan paikkaan, joten jos olisin tehnyt testin vaikkapa Viivillä, olisi tulos luultavasti aivan toinen. Ja myös Danilla sekä minulla voi olla huonompia päiviä, jolloin ei vain onnistu yhtä hyvin kuin yleensä.

 Sunnuntaina olin katsomassa Venetsialaisia ja en säästynyt varusteostoksilta - oli vain kertakaikkisen pakko ostaa tuo ihana hiukan kiiltävän sininen Lami-Cellin estehuopa, kun sain niin halvallakin!


Tänään ratsastin Danilla ilman satulaa. Olen jotenkin onnistunut saamaan itseni ihan jumiin nivusista, selästä, kyljistä ja vähän joka paikasta, joten en meinannut saada jalkoja edes ponin ympärille kun sattui niin paljon :D Vähän aikaa taivuttelin Dania maneesissa, mutta loppuajaksi lähdin Hannan ja Viivin kanssa pellolle laukkailemaan. Välillä on ihan hyvä pitää enemmän aivot narikassa-päiviä, on se hepoillekin mukavaa vaihtelua. Tai ainakin siitä päätellen, kuinka innoissaan molemmat ponskit tänään olivat!

Nyt lähden nukkumaan, jotta huomenna jaksan edes jotenkin avata silmät herätyskellon soidessa.
Kiitos muuten lukijoille mukavista kommenteista, ilman niitä olisi blogia tosi tylsä kirjoittaa. Eipä muuta kuin hauskaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua kaikille :-)

6 kommenttia:

  1. teillähän on ollu oikein kivan kuulonen viikko:) määkin pidän suhteellisen paljon niitä "aivot narikassa" päiviä :D kuinka pitkiä koulupäiviä sulla oikeen on? Mutta hyvä että välillä kerkiät postailemaan tänne :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä on mukava mennä välillä vähän rennommin, täällä ei vaan ole oikein kunnollisia maastoja niin joudutaan menemään vain tuossa lähipellolla :| Lukiosa on päivät keskimäärin 7 tuntisia, vähän vaihtelee. Onneksi tulee sitte kevyempiäki jaksoja :) Bloggaaminen on niin mukavaa että yritän muutaman kerra viikosa käyä tänne jotain rustaamassa!

      Poista
  2. Aivan ihana huopa =) Danin hampaat on kyllä sitäkin ihanammat :D Pikku hönöhammas. Oon nähny monena yönä unta et oon ollu kotona ratsastamassa! Sit oon aamulla heränny enkä ookkaan kotona :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookki täydellinen!! Todellaki XD
      Epäkivoja tommoset unet :l Millon tuut kottiin et pääset oikaisti ratsastaa? :-) Mulla on kauhia ikävä :( <3

      Poista
  3. Ahh itekkin kuolasin just tuota huopaa! :D Sain kuitenkin itseni hillittyä olla ostamatta sitä ;DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä yli-ihana, mää en voinu olla ostamatta :D Mutta tein nyt lupauksen etten osta ainakaan estehuopia ennen joulua, saa nähä pitääkö.. :D

      Poista