lauantai 18. elokuuta 2012

116. superponi valmennuksessa

Jee, oon vieläkin ihan innoissani tämän päivän estevalmennuksesta! Jospa näihin Lisbethin eli Lipan valmennuksiin olisi jatkossakin porukkaa tarpeeksi, jotta saataisiin tänne näin taitava valmentaja koko tulevaksi talveksi! Mutta en ihan vielä pääse kertomaan tunnin kulusta, ensin lyhyesti perjantaista...

Eilen olin siis Danilla myös valmennuksessa, Pirittan koulutunnilla. Teimme lyhyitä kokoamisia kaikissa askellajeissa sekä keskiravia- ja laukkaa. Dani toimi ihan ok, mutta oli vain tavallistakin hitaampi pohkeelle eikä varsinkaan keskiaskellajit sujuneet oikein hyvin. Pari pätkää onnistui kuitenkin ja kokonaisuudessaan tunnista jäi oikein hyvä mieli :) Olen niin iloinen, kun Dani kulkee nykyisin lähes aina pyöreänä ja rentona. Ei yhteistyö ole vielä lähelläkään saumatonta, mutta melkein poikkeuksetta Dani on edes jokaisen ratsastuskerran lopulla "oikein päin" ja tukeutuu juuri sopivasti ohjaan. Se fiilis on vaan niin hyvä, kun ei tarvitse kuin pitää kädet vakaasti paikallaan sekä ohjata istunnalla, ja heppa vaan liikkuu rehellisessä ja tasaisessa muodossa! :) 


Tämän päivän estevalmennuksen piti alkaa klo 14.30, mutta edellinen tunti venyi tosi paljon pidemmälle, kun Lippa halusi tutustua jokaiseen ratsukkoon ensin kyselemällä hieman ratsukosta ja niin edelleen.

Ehdin sopivasti verrytellä Dania pellolla, tein muutamia peruutuksia ja paljon siirtymiä. Poni tuntui alusta alkaen todella hyvältä, se kuunteli pohjetta nopeasti ja vaikutti kaikin puolin pirteältä.

Hallissa Lippa kyseli myös meidän ryhmän ratsukoista hieman taustatietoja. Kun ikäni tuli puheeksi, olin ihan hämilläni, kun Lippa kysyi myymmekö Danin kauden lopulla. Tietysti olen miettinyt paljon tulevaisuutta, mutta en silti voisi ajatella myyväni Dania vielä. Meillä on niin paljon vielä koettavaa ja uskon, että kun sellainen pirteä poni mikä Dani oli tänään, saadaan kisoissa radalle, voimme hyvin pärjätä myös avoimissa luokissa. Loppujen lopuksi poniratsukoille avoimia luokkia ei edes ole kovinkaan paljon, ja niin kuin olen jo aiemmin sanonut, minulle ei kisaaminen ole tärkeintä. On ihanaa kilpailla ja kehittyä kisaajana, mutta kaikkein parasta on kuitenkin ponin kanssa kehittyminen ja yhdessä tekeminen :) Mutta se on kyllä valitettavasti tosiasia, että Danin ikäinen poni ei melko varmasti tule enään kovinkaan montaa vuotta kilpailemaan tämän hetken tasolla, joten hevonenhan se on sitten hankittava, jos aion nuorten luokkia päästä hyppäämään/muutenkaan jatkan kilpailemista tavoitteellisesti.

No mutta mitäs me valmennuksessa varsinaisesti tehtiin. Aluksi jumppasimme hevosia jollain seinäväistön tapaisella ravissa. Dani ei toiminut aivan niin hyvin, kuin tiedän, että se voisi toimia, mutta ihan hyvin tämä alkujumppa kuitenkin onnistui.
 Seuraavaksi tultiin pitkää puomilinjaa ravissa. Siinä ei ollut mitään ongelmaa, Dani pysyi hyvin suorana eikä tullut mitään tahtirikkoja. Tämän jälkeen jatkettiin pääty-ympyröillä laukkapuomeilla. Aluksi Dani oli vähän hidas, mutta alkoi sitten itsekin innostua ja paikat puomeille onnistui ihan hyvin!


Dani the tarkkajalkainen puomiponi
kuvat ei nyt liity valmennukseen mitenkään, mutta on tylsää kirjoittaa vain pitkää tekstiä putkeen ilman kuvan kuvaa...

Puomijuttujen jälkeen aloimme tulla neljän esteen sarjaa. Ensimmäinen väli oli yksi laukka, seuraavat kolme laukkaa. Minun piti saada Danin laukka kasvamaan tehtävän aikana, sillä viimeinen sarjaväli oli pidempi kuin edellinen kolmen laukan väli. Pari kertaa en itse ratsastanut todellakaan tarpeeksi rohkeasti ja olin vähän epävarma paikoista, mutta kun uskalsin pyytää Dania venyttämään kunnolla, tehtävä onnistui hyvin! Lipan kommentti viimeisestä sarjasta olikin: "oikein hyvä, just näin", ja sellainen fiilis jäi kyllä itsellekin valmennuksesta :) Lopuksi Lippa sanoi, että eihän Dani ollut ollenkaan sellainen hidas ja löysä, millaiseksi sitä kuvailin tunnin alussa :D No eihän se tavallisesti olekaan, ongelma tulee vastaan nimenomaan siellä kisaradalla.

Ensi kerran Lippa valmentaa täällä jo kahden viikon päästä, sitä odotellessa! Yksi valmennus ei tietenkään kerro valmentajasta vielä läheskään kaikkea, mutta jo tämän tunnin perusteella voisin kyllä suositella Lipan valmennuksia ihan jokaisella :) Minusta opettajan kuuluu olla tarkka ja vaativa, mutta kuitenkin kannustava ja aikalailla tätä Lippa vaikutti olevan. Hyvä piirre valmentajassa on myöskin reilu kehuminen hyvästä suorituksesta, mutta tarpeen tullen myös rehellinen ja suora palaute, jos ratsastaja teki jotain väärin.

Kaverini Sonja kuvasi tänään vanhalla kameranpuolikkaallani valmennuksen kulkua, joten tässäpä valkasta pieni kooste. Kiitos vain hienosta äänoraidasta Sonjalle :DD Kameran takana oli siis kaksi Sonjaa, todellakin oikeaa sonjaenergiaa.. No kuunnelkaa itse, mua ainakin nauratti "vauhtia siihen poniin" ym ihanat kommentit :DD




You're simply the best, better than all the rest
Better than anyone, anyone I've ever met

4 kommenttia:

  1. Munki mielestä kisaaminen ei ole tärkeintä vaan ponin kanssa harjoittelu ja oleilu :)

    VastaaPoista
  2. :D:D:D:D:D taisin kuolla tolle videolle XD oon iha jäätävä!

    VastaaPoista