torstai 2. elokuuta 2012

110. unelmieni talli

Päätin kirjoittaa tänään postauksen unelmieni tallista, kun Danista ei ole mitään uusia kuvia niin piti kehittää jonkinlainen postausidea. Toivottavasti tästä ei tule ihan tylsä ja jaksatte lukea!

Ensin kuitenkin ihan lyhyesti tästä päivästä. Menin hallissa ponilla oikein kunnon koulutuuppailut, koitin parhaani mukaan saada saman rennon tunteen mikä oli eilen valmennuksessa. Dani oli edelleen tavallista jäykempi, mutta parani loppua kohden, kun tein noin tunnin treenin seinäväistöjä ja paljon paljon taivutteluja. Laukassa menin myös vähän vastalaukkaa, joka jumppaa hyvin hevosta. Dani selviytyi siitä ihmeen hyvin loivalla ympyrällä. Koko ratsastuksen ajan pidin jatkuvasti mielessä "liikkuu, liikkuu, liikkuu.." :D Aika reippaana herra sitten olikin! Kaiken kaikkiaan olin hyvin tyytyväineen ponskiin! :) Huomenna lähden käymään mummolassa, joten Danin hoidan ja ratsastan aamulla. Ilmasta riippuen tiedossa kevyt maastoilu/koulupäivä ilman satulaa.



Danin tämän hetkinen koti ei aina oikein vastaa sitä unelmien tallia, ja vaikka arvostan vaatimattomuutta sekä sitä, että osaa arvostaa mitä itsellä on eikä haali jatkuvasti kaikkea, se ei varmaan kiellä minua unelmoimasta ihanasta tallista? ;p

Aikuisena haluaisin perustaa oman ratsastuskoulun/valmennustallin. Minulla olisi kymmenkunta hevosta, muutama itsellä käytössä ja loppuja vuokraisin valmennuksiin sekä kisoihin. Talli ei saisi olla liian iso, karsinoita olisi max 20. Värillä ei sinänsä olisi merkitystä, puna-valkoinen on ainakin kodinomainen sekä tyylikäs. Talli olisi viihtyisä ja kodikas, mutta myös sopivan moderni sisältääkseen kaikki nykyisten modernien tallien mukavuudet!
 Karsinat olisivat tilavia ja valoisia, mieluiten englantilaistyylisiä eli että hevoset saisi myös ulkokautta pois karsinoista ja tallin keskikäytävällä kulkisi vain ihmiset. En ole tällaisessa paikassa koskaan käynyt, mutta luulisinpa, että paikat ainakin pysyisivät puhtaampina. Kuivikkeena käytettäisiin pellettejä tai purua.


Hevoset saisivat oleilla kesäisin suurilla laitumilla, joissa olisi tukevat puuaidat. Talvitarhat olisivat myös tilavia, pohjaltaan mieluiten haketta. Hiekkatarhat kun ovat siitä huonoja, että valitettavan moni hevonen syö hiekkaa massun täydeltä...

Tallialue sijaitsisi rauhallisella maaseudulla, ei kuitenkaan missään keskellä korpea vaan hyvien kulkuyhteyksien päässä jostain isommasta kaupungista. Pienempänä olin täysin vakuuttunut, että muutan (Hannan kanssa) Espanjaan ja perustamme sinne ratsastuskoulun, johon tuomme suomenhevosia :D Ehkä en enään ihan sellaisesta haaveile, kyllä se oma talli kelpaisi olla täällä Suomessakin.:D

Haluaisin itse asua kauniissa talossa lähellä tallia, mutta kuitenkin omassa pihapiirissä. Piha-alueista pidettäisiin hyvää huolta, kuitenkin ilman turhaa vouhottamista yhdestä heinänkorresta väärässä paikassa... Lähellä tallia olisi hyviä ja vaihtelevia ratsastusmaastoja sekä ehdottomasti jokin vesistö. Haluaisin kovasti meren rannalle, mutta siellä on monesti niin kylmä, kun tuulee, joten ihan järvi tai jokikin kelpaisi.


Hyvien maastojen lisäksi mukavuudenhaluisena ja muutenkin näin maneesiin tottuneena pitäisi tallilla olla hyvä ratsastushalli. Maneesi olisi tilava ja siellä olisi isot peilit. Kenttä sijaitsisi maneesin vieressä, jotta sinne kulkeminen kilpailuissa olisi käytännöllistä ja turvallista. Kentällä olisi siistit puuaidat ja se olisi mielellään valaistu syksyn lämpimiä ratsastusiltoja varten :) Kävelykoneesta ei olisi tietenkään mitään haittaa!


Estekaluston pitäisi olla tilalla reilu ja mielellään myös hienon näköinen! Esteet olisivat turvallisia ja helppoja liikutella. Myös siistit kouluaidat löytyisivät tallilta.

Kukaan ei voi varmaan kiistää, etteikö tämmöinen unelmatalli olisi aikalailla täydellinen, mutta mistäs tällaisia paikkoja löytäisi? :D Noh, eikös ne unelmat ole sitä varten, että ne joskus toteutetaan ;)

tallikuvien © Benny de Ruiter Stables, josta kysyin luvat kuvien käyttöön joskus pikkutyttönä :)

5 kommenttia:

  1. Oli kyllä hieno talli:)) kelpaisi tuollainen itsellenikin! Jos joskus teet oman tallin niin minä ainakin voisin hevoseni sinne tuoda :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuommosessa paikassa kelpaisi heppaa pitää :D

      Poista
  2. Näin sinut ratsastamassa eilen(torstaina) maneesissa. Näin myös sinut ja Danin tallin pihassa.. En tiedä erehdyinkö henkilöstä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatoitpa nähdäkin, iltasella ratsastin maneesissa. Ei siellä kyllä pahemmin ollut katsojia, että tiedä sitten kuka olet ollut :D

      Poista
    2. Eiku ajoin vaan pyörällä ohi, niin näin Danin ja sinut :) Oltiin siinä viereisellä tallilla kavereitten kaa, niin nähtiin teidät :)

      Poista