keskiviikko 1. elokuuta 2012

109. pikapäivitystä valmennuksesta

Tänään olin Danin kanssa pitkästä aikaa Anskun reeneissä. Dani oli aivan innoissaan, kun mentiin puomeja ja hypättiin pientä. Ketään ei ollut kuvaamassa, joten kauhean tarkkaa selontekoa ei nyt valkasta tule..

Aluksi taivuteltiin hevosia isoilla ympyröillä käynnissä ja ravissa. Dani oli tavallista paljon jäykempi, mutta liikkui puhtaasti ja mielellään. Laukassa alkuverkkasin kevyessä istunnassa, poni piti saada mahdollisimman eteen alas rennoksi. Verryttelyt sujuivat lopulta yllättävän hyvin, vaikka vasempaan kierrokseen rehellinen ja hyvä taipuminen tuntuikin aluksi kerrassaan mahdottomalta...

Verkkojen jälkeen käppäiltiin välikäynnit ja jatkettiin sitten kulmassa pienellä laukkaympyrällä (halkaisija alle 10m), jossa oli puomi vinottain kulmaan nähden. Vasemassa kierroksessa sain Danin yllättävän pian läpi, kun muistin käyttää ulkoapuja. (ikuinen ongelma: käännän vetämällä sisäohjasta...) Oikea kierros oli hankalampi, mutta kun käytin vaan oikeita viestintäkeinoja ponille, niin Danin jäykempikin puoli onnistui ihan ok!

 maaliskuussa otettu kuva


Puomitehtävän jälkeen hypättiin yhden laukan sarjaa, joka oli keskihalkaisijalla päädyssä. Esteet olivat pieniä, ja tämän tulin vain muutaman kerran, kun Danilla ei ole pitkään aikaan hypätty. Sarjaa ennen oli kaksi laukkapuomia, joille paikat onnistui hyvin ja tehtävässä ei ollut sen kummempaa, kun muistin vaan suoristaa ja pitää ponin liikkeessä.


Hanna oli samassa valmennuksessa ja hyppäsi Viivillä vähän enemmän, niin minä sitten kävelin sen aikaa. Lopuksi menin vielä samoilla kulma-puomeilla kahdeksikkoa. Kulmaan piti ratsastaa täyskaarto ja puomilla vaihtaa laukka. Tehtävä oli hirveän vaikea, enkä meinannut millään onnistua siinä, mutta lopulta sain muutaman onnistuneen suorituksen.


Loppuraveissa Dani oli oikein rento ja pyöreä. Oli ihan parasta olla pitkästä aikaa kunnon reeneissä! :)


Tänään ilmoittauduin myös ensi viikonlopun Kiimingin aluekisoihin, siellä menen luokat 80cm (avoin poniratsukoille) sekä 100cm. Nämä ovat isoimmat kisani ikinä, ainakin siis osallistujamäärän perusteella.. Jännittää jo valmiiksi!


Meidän toinen metri siis tiedossa, jospa tällä kertaa saataisiin hyväksytty tulos!

4 kommenttia:

  1. Tsemppiä paljon kisoihin! :) Harmi kun ei sittenkään päästä katsomaan, kun lähdemme sinne Tahkolle kisoihin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä tarvitaan :D Luinkin sun blogista, että lähet Lupun kanssa Tahkolle. Jos Päivi ei lähde sinne mukaan niin kerrotko terkkuja, että Kiimingissä ollaan sunnuntaina :)

      Poista
  2. aaaaa kaikki lähtee tallilta sinne kiiminkiin :D tsemppiä teille, muistakaa tuua ruusukkeita tuliaisiksi (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näyttää kyllä olevan hulluna porukkaa juu :o lähe mukkaan? :-) kiitti, tavotteena iha vaa hyväksytyt suoritukset että en niistä ruusukkeista tiiä :D

      Poista