maanantai 13. elokuuta 2012

115. hyppelöpäivä!

Tajusin juuri kun olin aloittamassa postauksen kirjoittamista (klo 23.05), että en ole muistanut ilmoittautua venetsialaisiin. Sydän hyppäsi kurkkuun kun katsoin kelloa, mutta onneksi ei ollut vielä yli puoliyö :D Kalajoella mennään siis perjantaina 24.8. 90cm ja 100cm.

Mutta nyt postauksen aiheeseen eli tämän päivän hyppelyihin! Hannan kanssa hääräilin taas vaihteeksi tallilla, joten sain minulle puomipirkon sekä kuvaajan! Jouduin kyllä myös samoihin tehtäviin, kun Hanna hyppäsi ensin Viivillä.

Esteet rakensimme maneesiin, sillä meidän kentän pohja on niin surkeassa kunnossa, että siellä ei parane juuri ratsastella. Toivottavasti se saadaan pian rempattua, maneesissa kun ei ole kovin kiva ratsastella näin kesällä, talvella joutuu kuitenkin olemaan neljän seinän sisällä :/

Tällä kertaa teimme vain pystyesteitä, mikä oli ihan hyvä, ne kun tuppaa olemaan minulle niin vaikeita. Ja kyllähän sen huomasi, että paikat olivat mitä sattuu, mutta suurimman osan ajasta poni toimi kuitenkin tosi hyvin ja rupesi liikkumaan omilla kintuillakin! Lopuksi piti jo vähän vetää steppiä, että eikö tässä pääse yhtään kovempaa :D

Alkuverkkoina menin eri teitä pieniä ristikoita ravissa. Dani oli kauhean tahkean oloinen, mutta onneksi syttyi, kun esteitä nostettiin. Maneesin päädyissä oli taas vihreiden pikku-ukkojen hyökkäys meneillään ja suora linja menikin useaan otteeseen pipariksi Danin kytätessä kauhistuneena tulossa olevaa kulmaa. Viimeiset hypyt linjalle, joka oli lopussa nostettu noin metriin, onnistuivat ihan hyvin ja siihen oli hyvä lopettaa :) Kauhean tarkkaa analysointia en nyt jaksa tehtävien kulusta kirjoittaa, videolta kun näkee melkein kaikki neljän esteen "radat", jotka tultiin. Lopussa on pikkupätkä loppuravihöntsäilyä.
Muusiikiksi lätkäisin jonkun koneelta löytyneen aika karmean biisin, joka on kyllä tainnut jo olla jossain blogin videossa. Mutta tämäkin parempi kuin Hannan höpötykset... :DD



On se kyllä hyvä, että tulee otettua blogia varten videoita, niin voi ihan oikeasti katsoa totuutta silmiin ja näkee miltäs pelleilyltä se meno tällä kertaa näytti. Nytkin olin vielä ennen hyppyjen katsomista sitä mieltä, että Dani eteni oikein hyvin ja innokkaasti. Tämä kuvitelma murskautui kuitenkin aika nopeasti, Dani saisi kyllä todellakin liikkua vielä paljon paremmin! Vaikka ei ponilta kyllä oikeastikaan intoa tänään puuttunut, sillä viimeisten hyppyjen jälkeen herra olisi vain halunnut laukata :D Onhan se sellainen turbopappa.

Dani ei väsähtynyt oikeastaan ollenkaan hyppäämisestä, joten menin sillä vielä ihan muutaman pätkän laukkaa ja ravia pellolla, sekä kävelin tietysti pitkään. Olen saanut jo lähes valmiiksi uuden videon Danista, jossa on pätkiä kesän kisoista ym. Siihen tulee vielä lisää matskua tältä päivältä, joten pysykäähän linjoilla! Katsotaan, jos saisin editoinnin huomenna (tänään) päätökseen.

  On se semmoinen ihana poni, joka hoitaa homman kotiin, vaikka ratsastaja ei aina olisikaan ihan menossa mukana (kuten tässä kuvassa :D). Ja kuten näette, Dani sai meksikolaiseen uuden pehmusteen tuliaisena superhevosenhoitajaltani Hannalta, kiitos ja kumarrus! :)

 ylisuloinen

Tallissa Hanna pesi Danin hexocilillä, samalla minä kylmäsin jalat. Hanna laittoi myös prob-öljyä rupiin, jotka eivät kyllä ole enään oikeastaan rupia vaan ihon päällä kasvaa jo uutta karvaa kovaa vauhtia. Hyvin on siis pesuhoito tepsinyt. Yöksi Danille pyörittelin lämpöpintelit jalkoihin ja pitihän herra palkita vielä muutamalla sokeripalalla hyvästä treenistä.

Huomenna vietän sitten viimeisen kesälomapäivän, ääääks! Lukio ei kuitenkaan pääse ainakaan tallilla oleilua vähentämään, tällä viikollakin kun on ja kaksi valmennusta tulossa. Saapa nähdä miten selviän koulurääkistä kolmessa vuodessa.

4 kommenttia:

  1. Onko Hannalla blogia? Kiva postaus, oli kiva saada välillä videoitakin..

    Hessu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut, linkkaan tänne sitten, jos se innostuu jatkamaan. Kiitos :-)

      Poista
  2. Hei me muuten nähdään varmaankin Kalajoella sillon perjantaina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai kiva :D tuun kyllä myös muina päivinä sinne, mut ilman ponia vaan jos ei nyt tuu mittään estettä =)

      Poista