keskiviikko 5. syyskuuta 2012

120. Ei me ruusuja olla, mutta kukkii se pottukin

Jotenkin eksyin foorumille, jossa oli ihmiset luetelleet vanhoja sanontoja ja sutkautuksia. Tuo jäi mieleen ja kun iski otsikon keksimisen vaikeus niin päätin käyttää tuota :D Aika hyvä? 

Tänään on ollut hirmuisen hyvä päivä, ja oikeastaan koko viikonloppu oli hirmu hyvä! Pakko oli päästä vihdoin bloggaamaan..oikeasti minun pitäisi tehdä äikän referaattia, mutta jos ei kerrota sitä kenellekään, niin ei haittaa vaikka kirjoitan yhden postauksen?

Launtaina olin Danilla Lipan treeneissä. Olisin halunnut mieluummin estevalmennukseen, mutta siihen oli tarpeeksi tulijoita ja kouluryhmään ei, joten menin sitten kouluvalkkaan. Niin kuin ennen edellistäkin Lipan valmennusta, verryttelin Dania jonkin aikaa pellolla lähinnä ravissa. Ulkona poni vähän piristyy ja sitten on mukavampi siirtyä halliin tuuppailemaan.
  Pellolla Dani tuntui aika kauhelta eikä oikein kuunnellut mitään, mutta kas kummaa maneesissa muuttui kuin eri hevoseksi - pyöreäksi, herkäksi ja rennoksi omaksi täydelliseksi itsekseen! Sain sitten itsekin rentouduttua selässä, kun Dani tuntui niin hyvältä ja ensimmäistä kertaa elämässäni voin sanoa, että ravissa ratsastus tuntui oikeasti helpolta. Minun ei tarvinnut kuin pitää vakaa istunta ja kevennellä mukana, niin poni pysyi nätissä muodossa. Heti valmennuksen alussa sainkin Lipalta kommenttia, että minulla on hyvä asento selässä ja Danilla on kaunis muoto ja liikkeet :)

 Välillä tulee mietittyä, pitäisikö siirtyä kokopäiväiseksi kouluratsastajaksi, kun ei tuo estehomma oikein suju.. :D

Tunnin aikana ei tehty mitään hirvittävän vaikeita kouluratsastusliikkeitä tms., mutta sain silti tosi paljon valmennuksesta (taas) irti ja ratsastin varmasti parhaat laukannostot sekä vastalaukat ikinä! Tuli oikein sellainen ahaa-elämys, että kuinka herkkä se poni voikaan olla, kun nostin vain oman painon siirolla laukan. Lipan valmennukset on molemmat olleet tosi positiivinen kokemus, ei muuta kuin seuraavaa odotellessa :) Hyvin menneen valkan jälkeen on itselläkin into treenata aina paljon suurempi, kuin pitkään yksinään ratsastellessa.

Launtai oli muutenkin kiva päivä, kun menin Hannalle yöksi ja meillä tietysti jutut riensi taas sillä vauhdilla että :D Se ei kuitenkaan liity blogin aiheeseen, joten jospa vain jatkan niillä heppajutuilla..

Sunnuntaina minun piti hypätä Danilla, mutta aikataulut meni vähän sekaisin niin lopulta en ottanut montaakaan hyppyä, kun ratsastus meni myöhään ja minulla ei ollut ketään kaveria auttamassa. Ansku onneksi kävi maneesilla ja hetken ehti opastaa yhden tehtävän avulla. Hyppäsin yksittäistä pientä pystyä ja koitin vain saada mahdollisimman teräviä ja hyviä ylityksiä. Tehtävä onnistui ihan kohtuudella, mutta olisin kyllä pystynyt paljon parempaankin.



 
ei uusia kuvia - tulos: tyydyttävä vanhoihin :|


Maanantaina Dani vietti vapaapäivää ja minä pänttäsin matikan välikokeeseen - jippii. Kävin kuitenkin tallilla hoitamassa ponskin ja tulihan siellä vietettyä aikaa loppujen lopuksi yli tunti toisten kanssa jutellessa.

Tiistaina eli eilen ei ratsatuksesta meinannut tulla yhtään mitään. Minua väsytti ja en oikein jaksanut keskittyä mihinkään, enkä tiennyt edes mitä tekisin. Aluksi taivuttelin Dania käynnissä ja poni vain tuli pohkeiden päälle tai reagoi kuin sinko. Ravissakaan ei mikään meinannut onnistua, Dani kulki turpa kohti taivasta kuin kameli konsanaan. Nostin pian laukan ja hetken vain koitin saada tasaisen tempon löydettyä laukkaamalla maneesia ympäri. Kun laukan tahti tuntui jokseenkin järkevältä, jatkoin ympyrällä tehden pysähdyksen aina kuvion puoliväliin. Dani reagoi kuin salama ja pikkuhiljaa laukka muuttui paremmaksi ja paremmaksi. Hetken kuluttua Dani oli todella ryhdikäs olematta silti jännittynyt, ja Hannan kommentti oli: "En oo koskaan nähny sen laukkaavan noin hyvin!!" Paitsi että Dani näytti hyvältä, myös selkään tunne oli aivan mahtava. Tunsin, miten poni pyöritti oikeasti laukkaa selän yli eikä vain "jättänyt takasia talliin". Whiii, karmeasti alkanut ratsastus muuttuikin yhdeksi parhaaksi ratsastuskerraksi ikinä!

Nyt vaikuttaa pahasti siltä, että olen kuluttanut blogin (ja samalla vähän muidenkin sivustojen) äärellä aivan liian kauan aikaa.. Huomiseksi on vielä kasa läksyjä tekemättä ja vajaan tunnin päästä pitäisi lähteä tallille. Tänään nimittäin vuorossa ihan kunnon ratatreenit, en malta odottaa! Seuraavat kisat meillä on muuten reilun viikon päästä, siellä ratkotaan mm. Jokilaaksojen ponimestaruus. Kyseessä on seurakisat ihan täällä kotitallilla, mikäs sen mukavampaa :-)

2 kommenttia:

  1. Teillähän menee näköjään tosi hyvin! onnea valmennuksiin ja kisoihin :) ja oli kiva kuulla teistä taas jotain, viime postauksesta olikin jo aika kauan..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :-) Kyllä meillä yhteistyö koko ajan kehittyy :)
      Aika ei meinaa oikein riittää blogin kirjoittamiselle, mutta postailen kyllä aina kun ehdin.

      Poista