maanantai 16. heinäkuuta 2012

99. koulukisat

Eilen illalla en jaksanut enkä ehtinyt tulla kertomaan toisen päivän kisoista, mutta nyt tulee sitten pitkä postaus ja paljon kuvia.

Aamulla meidän (minun, äitin ja siskoni Sinin) piti olla tallilla kahdeksalta, jotta ehtisimme yhdeksäksi kisapaikalle. Haapavedelle Kujalaan on täältä noin puolen tunnin ajomatka. No mutta kuinkas kävikään, tallilla olimme 20 minuuttia yli kahdeksan.... Minä en enään tajua miten aikaisin pitäisi herätä, jotta voisi joskus olla ajoissa. Vaikka se on kyllä niin jo totuttu "tapa", että myöhästytään kaikkialta, ihan sama miten aikaisin lähdettäisiin.

Onneksi olin letittänyt ponin jo edellisenä iltana, niin ei kestänyt kovinkaan kauaa kääriä vain nupeiksi. Olisin halunnut ommella harjan, jotta se varmasti pysyisi kunnolla, mutta sen verran tuli kiire, että päädyin laittamaan vain kumilenksuilla. Aika kamala harjasta kyllä tuli, mutta kauempaa katsottuna ihan siedettävä :D Huomattavasti pahempiakin näin kyllä kisoissa....

Kaikki tämän ja edellisen postauksen ihanat kuvat on ottanut hovikuvaajani Sini, kiitos kuuluu siis hänelle! :)

HUOM. Muistattehan kaikki lukijat, että mitään blogin kuvia ei ole tarkoitettu kopioitavaksi! Missään en ole niitä onneksi nähnytkään, mutta mielestäni on ihan aiheellista tästä välillä muistuttaa.. Sellaisi ihmisiä kun valitettavasti liikkuu, jotka eivät ymmärrä tekinäoikeuksista hölkäsen pöläystä. 

 
 lunki kaveri

Kisapaikalla Dani ei juuri katsellut ympärilleen, vaikutti vain vähän miettivän, että miksi ihmeessä se on taas kuskattu tänne tylsistelemään. Perillä olimme ennen puoli yhdeksää ja starttini oli kymmeneltä, joten ehdin kuin ehdinkin verrytellä ihan kohtuullisesti.


Noin kymmenisen minuuttia verryteltyäni ponia, se alkoi tuntua oikein hyvältä, tukeutui hyvin kuolaimeen ja oli muutenkin mukavan rento sekä pyöreä. Itsekin pysyin ihmeen rauhallisena ja kun Dani vaikutti niin hyvältä, UNOHDIN OMAN ISTUNTANI ! :D Olin oikeasti tosi tyytyväinen vielä kisapaikalla ja kotonakin verkkaan, kunnes näin sieltä otetut kuvat.... siis miten ihmeessä onnistuin istumaan noin surkeasti?? En kanna käsiä varmaan yhdessäkään kuvassa, ohja on liian pitkä, jalat ovat joko edessä tai takana.. Masennus iski, kun katsoin näitä eilisen otoksia. Istuntani ja varsinkin käsieni pitäisi kyllä nyt saada kunnon kurinpalautus!!

Dani: "ää mitä sää touhuat siellä?"
minä: "hohooo se liikkuu!" :---D 

 Kuten huomaatte, halusin välttämättä katsoa jatkuvasti ponini mahtavaa harjaa, kun se oli niin upeasti laitettu..!
 


 tämä oli ilmeisesti keskiravia...



Juuri ennen rataa, kun pintelitkin ehdittiin jo ottaa pois

 Aika monessa kuvassa minusta tuli haamuratsastaja. Näistä olisi nimittäin saanut maailman kamalimman ilmegallerian :DD

Näiden hallikuvien perusteella istunani ei nyt ehkä näytä aivan hirvittävältä, mutta niitä kauheimpia en tosiaankaan halunnut laittaa näytille. Jos joku muuten ihmettelee, miksei Danilla ole vyössä lampaankarvaa, niin sitä ei ehditty pestä, joten en kehdannut likaista laittaa.. Muutenkin pehmusteen tarrat kaipaisivat vähän fiksausta.

Mutta asiaan. Dani tuntui siis radalle mennessä aika hyvältä ja minulla oli suhteellisen luottavainen olo, kun käveltiin kentälle. Raippa piti tietysti jättää pois heti verkan jälkeen, ja ponista oli lähellä tulla kunnon nuudeli kouluaitojen sisässä. Kuvat saavat nyt kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, miten meillä meni (vaikka jokaisesta radan vaiheesta ei ratsukon osalta oikein julkaisukelpoista materiaali tullut). Ohjelmahan oli siis nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009 he B, jos joltakin on se jäänyt lukematta aiemmin.

Radalle ratsastus.

Lävistäjä, jossa 5m käyntiä. Yksi radan parhaista kohdista.

 Laukkalävistäjä.

Vaikka laukka on ehdottomasti Danin paras askellaji, radalla ei oikein onnistunut. Tuntui, ettei poni kulkenut lähellekään pyöreänä, ainoastaan lävistäjät laukassa, ja lähinnä vasempaan, tuntuivat siltä miltä pitää..

vasemman kierroksen lävistäjä..

 ...myös tässä

Laukan jälkeinen ravi toimi aika hyvin!

Lopputervehdykseen. Tässä vaiheessa Dani alkoi vähän tuntua siltä miltä sen olisi pitänyt tuntua koko radan ajan..

Ohi on, ja oikein tasajaloin! ;)

Kun pääsin pois aitojen sisästä, en oikein tiennyt mitä olisin radasta ajatellut. Kokonaisuus oli kyllä tasainen, liikkeet tein siinä missä pitikin ja Dani ei ollut järkyttävän laiska. Mutta jos ponia vertasi siihen, miltä se verryttelyssä tuntui, niin ei se sama heppa ollut. Jos meno olisi nimittäin pysynyt yhtä hyvänä kuin verkassa, luulen, että 60% olisi kyllä rikkoutunut, nimittäin jo tällä suorituksella tuomareiden yhteisprosentit olivat 57,9% (c-tuomari 56,46% ja m-tuomari 59,38%).

Nämä olivat tosiaan ensimmäiset aluetason koulukilpailuni ja vasta toiset koulukisat Danin kanssa! :D Elikkäs emme todellakaan olleet kokenein ratsukko, hyvin monet luokan muista hevosista kun tiedän kisanneen aluetasolla jo monta vuotta. Vaikka olisin pystynyt ehdottomasti parempaan (milloinpa en), niin silti voin kyllä olla täysin tyytyväinen. Jonkin aikaa olin jopa sijoituksessa kiinni, mutta luokan lopulla starttasi sen verran hienoja ratsukoita, että ne menivät helposti meistä ohi, neljä kun sijoittui.  Siitä huolimatta tuloksissa paikka 6/14 ensimmäisistä aluekisoistani, joten tästä on mukava jatkaa eteenpäin! :-)

Ennen kuin Dani pääsi koppiin heinien ääreen, Sini koitti ottaa meistä joitain posetuskuvia viljapellon reunalla. Tätä mieltä poni oli poseraamisesta :D

kumpikin koittaa kovasti näyttää fiksulta..

Tulikohan tähän postaukseen liikaa kuvia? Laittakaapas kommenttia, mitä mieltä olette, niin tiedän jatkossa, pistänkö yhtä paljon vai vähemmän kuvia!

P.S. Myöskään erikoipostausideat eivät olisi pahitteeksi, yli kolmenkymmenen lukijan rajan mentyä jo rikki voisin koittaa jotain kehitellä :) Kiitos kaikille, jotka jaksavat minun ja Danin elämää täällä blogissa seurailla!

6 kommenttia:

  1. tosi kiva ku kuvia oli paljon:)niitä (ainakin minä) toivon joka postaukseen!! En ole blogiasi alusta asti seuraillut mutta olisi kiva jos tekisit postauksen koko päivästäsi,en tiedä oletko sanonut ettet sellaista tee..mutta niin...joku kiva erikoispostaus olisi kyllä kiva..voitko tehdä tallin esittely postauksen??...oletko muuten käynyt Danin kaa maastossa? Ja muihinkin postauksiin vaan kuvia mukaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :-)!
      En ole tehnyt, itse asiassa olen monesti ajatellut, että tekisin sellaisen päiväni kuvina-postauksen :) Dani asuu seuran tallissa, joten periaatteessa saisin ja voisin sen esitellä, mutta tuommoisessa vanhassa tallissa ei minusta ole kauheasti esiteltävää..ehkä sitten teen, kun ja jos saadaan uusi talli..:)
      Olen käynyt Danilla maastossa, täällä on harmi vaan melko vähän kunnon maastoja. Aika paljon mennään mielenvirkistykseksi pellolla.
      Itsekin tykkään laittaa kuvia mieluummin reilusti kuin ihan vähän, mutta yleensä minulla ei ole kunnollista kameraa käytössä.:/

      Poista
  2. Ja taas näin ihania kuvia! ;) ootte niin tyylikkään näköisiä!

    VastaaPoista
  3. Hienoa, hyvin on mennyt teillä kisat! :) Ja tässä postauksessa oli mielestäni just kivasti kuvia.

    VastaaPoista