maanantai 9. heinäkuuta 2012

95. sekalaista tekstiä

Tänään olen ollut kohtuullisen vauhdikas lomalainen (ainakin kun puhutaan lomapäivästä, jolloin normaali ihminen nukkuu pitkään, löhöilee ja ottaa vaikka aurinkoa). Reippaana heräsin klo 07.45 ja lähdin tallille ruokkimaan hevoset! Yhteistallissa ruokinnat siis kiertävät ja hevosten omistajat käyvät vuorollaan aamuisin tallilla eli tällä hetkellä yhdentoista päivän kierrolla mennään. Nyt hevosia on neljä vähemmän, kun osa on kesälaitumilla muualla, joten aamutallilla ei onneksi mene kauaa. Takaisin kotona olin (vaikka ajoimme vielä maneesin kautta katsastamassa paikat ww-päivien jäljiltä) yhdeksän aikoihin.

Vauhdikkuudesta ei voinutkaan sen jälkeen puhua pariin tuntiin, kun koomasin vain facebookissa ja ihmettelin SRL:n kisasääntöjä, sillä en takaisin nukkumaankaan jaksanut mennä. Jossain vaiheessa päivää aloin pikkuhiljaa heräillä, keitin äitille ja iskälle kahvit, hermoilin tulevia viikonlopun kisoja (mikä on kohdallani aika epänormaalia kun yleensä en jännitä edes edellisenä päivänä...) ja yritin opetella koulurataa.
Tässä vaiheessa voisi olla paikallaan mainita, että ilmoittauduin paitsi launtain alue-esteisiin myös seuraavan päivän alue helppoon B:hen. Pääni on ollut varmaan liikaa auringossa ja aivoni alkaneet sulaa tai jotain vastaavaa, oikein muuten en voi käsittää miten päätin muuttaa esteponin-(ja ratsastajan) vakavasti otettavaksi kouluratsukoksi....:D No, on Dani ollut kyllä nyt todella hyvä mennä myös koulua, välillä tuntuu että minä voisinkin pysytellä mieluummin siellä valkoisten aitojen sisällä kuin liitelemässä yli esteistä.. Ei oikesti, hyppääminen on parasta!

 Saisipa koulukisoissa mennä ilman satulaa tai edes ilman jalustimia...olisi paljon helpompaa!

Tallille lähdin noin klo 16. Siivoilin karsinan, tein ruuat ponille, vaihdoin vedet tarhaan ja sisälle ja hain heinät. Kaikesta selviydyin tavallistakin nopeammin, joten pääsin pian hakemaan Danin hoidettavaksi. Ratsastin ulkokentällä, onneksi sen pohja oli vastikään möyhennetty sellaisella karhilla vai mikä lie, joten pinta ei ollut kamalan kova. Dani toimi alusta asti oikein hyvin, se oli ihanan terhakka ja kuuliainen. Menin kerran myös kouluohjelman läpi (nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009, helppo B) ja sekin sujui minusta ihmeen kivasti. Suurimpia ongelmakohtia ovat laukkalävistäjän jälkeinen siirtymä raviin, keskikäynti sekä keskiravi. Lisäksi ravia pitäisi ihan kokonaisuudessaan saada rennommaksi ja pidemmäksi. Tänään ainakin rentous löytyi, askelpituus voisi vielä petraantua.

Myös eilen, kun ratsastin Danin lähikentällä kisojen jäljiltä kevyesti läpi, se oli tosi hieno ja kulki hyvin pyöreänä. Toivottavasti sunnuntaina ei kaikki tämä kehitys siellä radalla häviä vaan voisin olla tyytyväinen ohjelmaan, se on pääasia.

Kotiuduin tallilta ennen kahdeksaa ja tein äidin kanssa ihanaa ruokaa, herkkusieniä ranskalaisittain! Oli hyviä :) Ennen yhdeksää innostuin vielä lähtemään Mikin kanssa reippaalle lenkille, teki mieli iskeä kuulokkeet päähän ja vain kävellä rauhassa miettimättä sen kummempia. Vaikka tuli siinä kyllä kaikenlaista ajateltua, siitä huolimatta, että yritin keskittyä musiikkiin..

 komistus

Vaikka blogini kertookin hevosista, ei silti varmaan haittaa että poikkean vähän aiheesta ja esittelen meidän perheen jääkarhun (joka on jäänyt kyllä teksteissä ihan liian vähälle huomiolle), Hangenhelmen Amore Mion. Amore Mio (="rakkaani") eli tutummin Miki on syntynyt 22.elokuuta vuonna 2005. Miki muutti meille heti pentuna ja täyttää siis pian 7 vuotta. Ihan uskomatonta, miten tämäkin karvaturri on ehtinyt kasvaa jo vähintäänkin aikuisen koiran ikään! Vastahan se oli pieni pentu...

 jouluisin Mikillä on ihan omat traditiot... :D

Itse ehdin viettää harmittavan vähän aikaa meidän toppahousun kanssa, mutta siitä huolimatta en voisi kuvitella elämää ilman kuolaisia pusuja ja valkoisia karvoja pitkin kämppää.. Miki on paitsi koko perheen seurakoira, myös talven hiihtoreissujen kaveri ja on sen kanssa ihan muutaman kerran käyty näyttelykehässäkin. Siellä Miki varmasti pärjäisi, mutta kun Sini muutti pois kotoa, ei kellään ole ollut innostusta viedä herraa tuomarien eteen.

 kieli pitkällä!

Huomenna menen jo aikasin tallille liikuttamaan Danin, tarkoituksena olisi mennä puomeja ja jumppasarjaa. Keskiviikkona Mari tulee pitämään koulutreenin, jossa käymme rataa läpi, torstaina Dani saa vapaan/kävelypäivän ja perjantaina läpiratsastus ennen kisoja...

Tästä tuli nyt vähän enemmänkin sekava ja outo postaus, joka sopii kyllä ihan hyvin tämän hetkiseen ylikierroksilla menevään ajatuksen kulkuuni...:D Huomenissa tallin jälkeen lähdemme porukalla mökille ja matkalla olisi tarkoitus pysähtyä Kokkolaan ostamaan minulle uudet saappaat, jei! :) Myös muutama muu kisakampe uupuu, joten toivottavasti löydän myös ne. 

2 kommenttia:

  1. tää oli tosi kiva postaus, kun oli kaikenlaisia uutisia:))
    mää oon jotenkin ihastunu noihin valkosiin puomeihin missä on punaset käen jäljet:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla ettei ollut ihan tylsää luettavaa =)
      Ne on kyllä huiput, niihin on johteetkin :D

      Poista