lauantai 14. heinäkuuta 2012

98. kilpikonna hyppää (kuvapostaus kisoista)

Aluekisojen ensimmäinen päivä takana. Dani sai taas monta uutta eläimellistä nimeä, sillä alan olla aika varma, että se ei oikeasti ole mikään poni vaan esimerkiksi kilpikonna, kameli, mato tai muu vastaava... No mutta matoilusta huolimatta radalle piti mennä ja sinnikkäästi yritin patistaa ponia esteiden yli, osin paremmalla jo osin huonommalla menestyksellä. :D

Hyppäsin luokat 90cm, avoin poneille, sekä metrin (elämäni eka 100cm!). En näin pitkän päivän jäljiltä jaksa kertoa eikä oikein huvitakkaan sen tarkempaa selontekoa tehdä radoista, joten kuvat saavat nyt puhua puolestani.

90cm ehdin verrytellä ihan hyvin, koitin herätellä ponia reippaamalla ravilla ja laukalla, mutta ei se oikein liikkunut. Otin vain ihan muutaman verkkahypyn, kun paikat osui heti kohdalleen ja Dani ei tuntunut epävarmalta (toisin kuin esim. Ylivieskassa kielsi verryttelyssä). 



 katse?!

Lähdin luokassa neljäntenä, joten ehdin katsoa useamman suorituksen ennen radalle menoa. Poneille avoimessa ysikympissä ei ollutkaan kuin seitsemän ratsukkoa, eli luokka oli aika nopeasti ohi.
No mutta itse rataan. Dani tuntui paremmalta kuin Ylivieskassa 75:sä sentissä, mutta jouduin siitä huolimatta sitä joka esteelle käskemään ihan kunnolla, jotta ei tullut kieltoja.

90cm trippeli, radan toinen este. 

 nelonen

  viitonen, sarjan a-osa

mielenkiintoista...:D

Sarjalla Dani yritti b-osalle topata, mutta onneksi olin hereillä ja tomerana selässä, joten yli päästiin. Tästä eteenpäin rata tuntui ihan kohtuullisen hyvältä, mutta sitten harmillisesti perusradan viimeinen, tasaokseri, tuli takasella alas :/

 Kasi, perusradan viimeinen. Hipaisulla tippui.

Poni näyttää tyytyväiseltä: "joko tää loppu? RUOKAA!" :D

90cm meni siis ihan hyvin, vaikka harmittamaan tietysti tuo pudotus jäi. Olin silti omaan ratsastukseen kohtuullisen tyytyväinen, toisin kuin viikko sitten, jolloin meno oli vain yksinkertaisesti jotenkin niin epäsiistiä. Paremmin olisi tänäänkin kilpikonnakamelimatoponi saanut liikkua. Tyytyväinen silti olin, että hyväksytty suoritus. Sijoitus oltaisiin saatu, jos toinen vaihe olisi ollut puhdas, mutta turha sitä on jälkikäteen jossitella tai murehtia.

Päivän kivoin kuva? :)

 
Metrin verkassa yritin saada ponista tehoja irti vielä vähän lisää. Hallissa Dani liikkuikin OK, mutta radalla tuli taas matovaihde päälle ja minullekin jokin epävarmuus. Neljä estettä ylitettiin ihan kunnialla, mutta vitosella (sama tasaokseri, joka edellisessä luokassa tippui) Dani toppasi ja kävin taas yhtä hienosti satulan etukaaren päällä, kuin Ykassa..:D Hylkyhän siitä tuli, tahtoo aina käydä niin, että kun yksi kielto tulee niin toisellakaan kerralla ei yli pääse..

odoteltiin radalle pääsyä

Pitkällä sivulla laitoin Dania ennen lähtömerkkiä kunnolla eteen, jotta se liikkuisi johonkin. Kunnollisesta voi olla kyllä montaa mieltä, Dani ei kyllä tainnut pohkeesta lähteä oikein mihinkään eikä raipastakaan kunnolla. Hitsit, kun se on välillä niiiin pohkeen takana! 

ykkönen

kakkonen

Nelonen. Tuli pohjaan niin jäin vähän jälkeen..

Siihenpä kuvat metristä jäivätkin, kun pidemmälle ei päästy. Se oli vasta ensimmäinen metri minulle, mutta tottakai tavoitteena oli silti hyväksytty suoritus. Parannettavaa jäi roimasti ihan koko kisoista, mutta kokemus tämäkin oli! Toivon todella, että saisimme pian tallilla nuo valmennukset kunnolla ja säännöllisesti pyörimään. Voisi tässä ratsastuksessa päästä silloin kunnolla edistymäänkin...! Lähiaikoina säännöllisemmät valmennukset on ollut vain koulua, mutta nimenomaan ratatreeniä tarvitsisin paljon lisää, saisi nuo isommatkin esteet tuntumaan varmoilta. Saahan sitä kokemusta kisoistakin, mutta ei nyt ihan harjoittelematta voi kuitenkaan muualle lähteä.  


Huomenna pitäisi muuntautua kouluratsastukoksi, saa nähdä miten se onnistuu eli ei onnistu :D Varmaan ne hienojen isojen hevosten ratsastajat katsoo nenän vartta pitkin, että mitä ihmettä tuokin jollain ponilla täällä tekee.. Mutta mää nyt halusin koulukisoihin, joten sinne myös mennään meni syteen tai saveen! Starttaan ensimmäisenä (ei sen huonompi lähtöjärjestys sitten minun kannaltani......), mutta pääsenpä ainakin äkkiä vaan pois, jos koko homma menee ihan pieleen.:D Eli huomenna tulossa sellainen pikavisiitti kisaradalle ja äkkiä takaisin kotiin..


P.S. Kisaradat tuli videolle, mutta en nyt millään jaksa niitä laittaa edes koneelle.. Laatukin oli niin huono, kun joutui kuvaamaan tuolla surkealla kameralla niin kaukaa. Seuraavaan postaukseen voin sitten (ehkä) pistää matoilut esille. Millähän tykillä tuon ponin vieressä pitäisi ampua, että siihen saisi edes himppusen virtaa?!?

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :) Vinkkinä muuten, että kannattaa joka päivä tehdä ponin kanssa pokeeseen vastaamis harjoittelua, niin kisoissa, kuin kotonakin. Jos poni ei vastaa pieneen pohkeen hipaisuun, niin raippa pohkeen taakse. Tätä kun toistat muutamaan otteeseen niin kauan ,kunnes pieni hipaisu riittää saamaan ponin raviin. On toiminut aina ja sen jälkeen poni on hyvin liikkunut pohkeesta eteen.

    Tuo on niin tuttua, että Dani vaan matelee pohkeesta! Jos ponski ei ole vastannut kunnolla pohkeeseen ennen ekaa estettä, niin on aika varmasti tullut kielto tai pudotus. Olen monta kertaa suunnitellut ponille jotain sähköiskupiiskaa, niin johan poniin tulisi vauhtia :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on laatukuvaaja ;)
      Jep, aina pitäisi muistaa, että poni pitäisi saada ihan pienestä pohjeavusta liikkeelle ja jos ei siitä liiku niin raippa. Verkassa Dani tuntuikin jo kohtuu herkältä ja liikkui ihan hyvin, mutta radalla... Laitoin pitkällä sivulla pohkeella eteen ja raipalla saman tien, kun ei kuunnellut yhtään, mutta silti se jäi pohkeen taakse! Pitäisi vaan ratsastaa vielä sata kertaa enemmän etiäpäin.. Sähköpiiska voisi toimia :D

      Poista
  2. kivoja kuvia:)jännittääkö sua hirveesti ennen kisoja?? Ja onko se rata helppo muistaa? Sehän toki riippuu ihan ihmisestä..:D...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mulla on niin hyvä kuvaaja..:))
      Ei yleensä paljoa, sillai sopivasti :p nämä kisat jännitti kyllä varmaan tavallista enemmän. Radat opin useinmiten aika helposti, mutta lähiaikoina oon kyllä hienosti niitä unohdellutkin. Kun vaan käy kävelemässä ja mielellään ensin katsoo ratapiirroksen + jos mahdollista pari suoritusta ennen omaa niin hyvin muistaa.:-)

      Poista