lauantai 21. heinäkuuta 2012

102. tällaista tällä kertaa

Täydellinen loma ei ole sujunut ihan niin hyvin, kuin olisin toivonut. Torstai aamuna, kun menimme Hannan kanssa ruokkimaan hevosia, Dani ontui. Pää nyökkäsi selvästi jo käynnissä. Meinasi tietenkin pikku paniikki iskeä ja tutkin kaikki jalat nopeasti läpi. Missään jalassa ei ollut ulkoisia vammoja, ei turvotusta, lämpöä, haavoja tmv. Poni ei myöskään aristellut, kun painelin jänteet.
 Äiti soitti heti kahdeksan aikaan paikalliselle eläinkliniikalle ja selvitti tilanteen. Eläinlääkäri kyseli kaikenlaista, mutta sanoi sitten, että kyseessä voi olla luultavasti nyrjähdys, kun missään kaviossa ei kerran tuntunut pulssia eikä ulkoisia vikoja ole. Eläinlääkäri määräsi viiden päivän kipulääkekuurin ja poni saisi edelleen olla laitumella.

Torstaina, kun Dani sai lääkettä, iltapäivällä se ei ontunut enää käynnissä. Ravautin sitten, ja ravissa oli vielä epäpuhdas. Tänään poni vaikutti jo liikkeiltään suurin piirtein normaalilta eli huh, selvittiin onneksi - ainakin toivottavasti - kipulääkkeillä ja levolla.

Danin ontumisen lisäksi eilen illalla tuli muutakin takapakkia, kun koneeni ei yhtäkkiä lähtenytkään ollenkaan päälle. Kokeilin vaikka kuinka monta kertaa, otin akkua irti ym. Nyt illalla päätin vielä yhdesti koittaa ja tadaa, se toimi!

Toivotaan siis nyt, että mökkiloma alkaisi tästä pikkuhiljaa menemään parempaan päin ja vastoinkäymiset olisivat takana. Dani saa nyt olla laitumella lepäämässä, jos liikkeet pysyvät puhtaina niin käyn sitten lähipäivinä maastossa kävelemässä.


Tänään sain ratsastaa Viivillä Hannan jälkeen tasaisella ylälaitumella (laidun on l:n muotoinen, alaosa on rinnettä). Viivi meni lopuksi tosi kivasti, laukassa se oli vähän liian kuuma, mutta loppuraveissa meni hyvin. Oli mukava hieman ratsastaa, toivon todella, että vielä tämän loman aikana pääsen myös Danilla ratsastamaan!

Ostin Danille muuten kylmäyskääreet, en varsinaisesti ontumisen takia, sellaiset on ollut tarkoitus hankkia muutenkin. Törmäsin näihin agrimarketissa ja nyt kun tallillekin on tulossa pakastin, päätin kokeilla toimivatko. Hyvin kylmäsivät, kun kerran kokeilin.

Laitumella hevoset ovat olleet rauhallisia ja selvästi nauttivat olostaan luonnollisemmassa ympäristössä :) Vaikka Dani ontuikin, se on kuitenkin muuten virkeä ja täysin normaali käytökseltään.

Pahoittelen tylsää postausta, mutta lupaan tulla kirjoittamaan ja laittelemaan lisää kuvia paremmalla ajalla. Sain läppärin vasta äskön toimimaan, joten ei nyt oikein ollut mahtavin aika postailla, mutta halusin tulla kertomaan kuulumiset.

2 kommenttia:

  1. kyllä se Danin jalka kohta on ihan normaali:)vietä hauskaa lomaa! Ja toivotaan että tietokone toimii, että pääset meille postauksia tekemään :D muuten...voitko uittaa Dania missään siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista :)
      Dani on ollut nyt ihan puhdas ja konekin toimii, joten postauksia tulossa! =)
      Jos päästään nyt kunnolla maastoon niin tuolla kauempana on useampikin lampi metsäreittien varrella. Ei vain olla vielä selvitelty saako siellä uittaa heppoja, mutta ainakin tiedän, että täällä päin jossain uitetaan.

      Poista