keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

96. Nyt vain odotellaan...

...nimittäin tulevaa kisaviikonloppua sekä ensi viikkoa! Kisoja odotan myös tottakai kovasti, mutta varsinkin niiden jälkeen tapahtuu jotain niin kivaa: otamme Danin ja Viivin mukaan Kaustiselle meidän mökille viettelemään kesälomaa :)! Tätä olen odottanut jo monta vuotta, että päästäisiin hevosten kanssa Kaustiselle, jossa on aivan mahtavat hiekkakankaat viilettää pitkin maastoja. Tänään rakensimme hevosille mökkimme viereen naapurin tarpeettomalle tontille laitumen, jossa syömistä varmasti riittääkin. Ensi viikolla, näillä näkymin keskiviikkona, lähtisimme sitten ajamaan Keski-Pohjanmaalle. Aikaisemmin en ole halunnut tästä blogiini kirjoittaa, sillä pelkäsin, että kuitenkin lähtöön tulee jokin este ja koko homma taas peruuntuu. Mutta nyt asiaa ei voi juuri muu muuttaa, kuin esim. sairastuminen, joten annan itselleni luvan jo olla niiiin innoissani tästä!! :) Toivottavasti reissusta tulee yhtä hauska ja ikimuistoinen, kuin uskon..!


Pelkästään laiduntamaan hevoset ei siis tosiaan pääse, aiotaan Hannan kanssa käyttää loistavat maastot hyödyksi, kun kotipuolessa niitä ei kovin kummoisesti ole.. Liikunta on kyllä varmasti aika tarpeellista, muuten ponistani tulee ihanan jättisuuri plussapallo..:D

Mökille tarpeellisia tavaroita pitäisi alkaa siis pikkuhiljaa laittamaan kasaan ja ainakin miettimään, mitä kaikkea mukaan tarvitsee! Ihmettelen, jos tavarat mahtuvat edes kahteen autoon...

Mutta sitä ennen on edessä kisat ja myös sinne täytyisi muistaa pakata kaikki tarpeellinen. Mitenhän se tällä kertaa onnistuu? Viime viikonloppuna en unohtanut mitään erityisen vakavaa, mutta esim. edellisenä kesänä Haapaveden kisoissa (jonne olemme siis juuri menossa) unohdin ottaa saappaat mukaan..! Pieni paniikki meinasi jo iskeä, että pitääkö tosiaan ratsastaa äidin kumisaappailla (harjoitus-tai seurakisat oli kyseessä), mutta onneksi sain lainaan nahkasaappaat yhdeltä puolitutulta, jolla oli kahdet. Hänelle olen kyllä ikuisessa kiitollisuuden velassa, eipä olisi ollut mukavaa kisata joillain ihan oudoilla kengillä! :D

Eilen pysähdyimme matkalla Kokkolaan ja sieltä ostin nyt uudet jalkineet, joita en tosin ole vielä äidille maksanut kun palkka tulee tilille vasta perjantaina. Ihan tarpeeksi näillä oli kyllä hintaa, huomattavasti halvemmalla ko. saappaita nimittäin löytyisi...


Mountain Horse Venice

Lisäksi minulle täytyi ostaa valkoinen kisapaita sunnuntaiksi sekä plasrtong, vielä kun tietäisin miten ihmeessä se kuluu kaulaan solmia...:D No jospa saisin tallilta apua.. Ponille ostettiin myös hyönteishuppu ja uusi kisanumerolappu suitsiin. Vaikka ostoksia olikin niin silti tarvitsisin vielä kaikenlaista:
- pehmusteen meksikolaisen turpahihnaan (okei, ei ehkä välttämätön)
- jotain superhyper vahvaa hyttysmyrkkyä
- kannus-suojat
- ponille shampoota ja kiillotussuihketta
- itselle hiusverkon, jos mielin saada nämä villit kutrini johonkin nutturan tapaiseen saada pysymään!

 hiusongelmia?! :D


Tänään pääsin jo koekäyttämään uudet saappani, tuntuivat oikein hyviltä, mitä nyt olivat uutuuttaan jäykät. Minulla oli siis Marin kouluvalmennus, jossa kävimme rataa läpi. Dani meni ihan kohtuullisen hyvin, mutta en ollut siihen täysin tyytyväinen, sillä lähipäivinä se on ollut oikeasti tosi magee eikä vain ihan OK! Marilta saatiin kumminkin ihan kehuja, laukka on Danin vahvuus ja ravikin on hyvää, kunhan muistan ratsastaa tarpeeksi! Lopuksi mentiin nimittäin keskiravia lävistäjillä ja kyllä ponista alkoikin sitten liikettä löytyä! :) Kunhan saan sopivan verryttelyn tehtyä sunnuntaina, eiköhän me selvitä radasta ehjin nahoin. Jos tämän päiväiset suoritukset olivat valmentajan mielestä jo aika hyviä ja pystyn vielä petraamaan paljon lisää, niin ei tästä nyt (toivottavasti) pohjanoteerausta ole tulossa.

Tästä päivästä ei ole uutta kuvamateriaalia, eikä oikein miltään muultakaan päivältä, mutta onneksi hovikuvaajani Sini on viikonlopuksi tulossa kotiin, joten lupaan viimeistään kisojen jälkeen hukuttaa teidät kuvatulvaan! :-)

 Nivalan koulukisat 2010
Yhdestäkään ponista, ei edes Danista, saa varmasti yhtä suloisia kuvia kuin Lilithistä sai!

Ajattelin vielä etsiä netistä plastrongin sitomisohjeita ja panikoida muutenkin vähän lisää viikonloppua laatimalla mukaan otettavien tavaroiden listaa.. Sen jälkeen voisikin olla parempi kuin hyvä idea lähteä nukkumaan, laitumen tekoon tuli nimittäin herättyä melko varhain ja sieltä heti kun kotiin päästiin lähdin tallille valmennukseen. Kohtalaisen täysi päivä siis taas vaihteeksi.

P.S. Kirsi järjestää arvonnan blogissaan, käykäähän kaikki osallistumassa! Voittaja saa valita joko kiillotuskäsineen hepalleen tai hienon bling bling-raipan..:-)

Bling blingistä tuli muuten vielä mieleen, että ostin Danille myös eurolla testikappaleena kaupassa olleen glitter-kimallesuihkeen :D Eihän sitä raskinut jättää hyllylle!

 Kohta poni pääsee taas matkustelemaan! Launtaita odotellessa..

2 kommenttia:

  1. Moikka! :) Hauska kun sattui löytymään tuttu poni vuosien takaa. Ratsastin Messilän tallilla, jossa "Santtu" (sen lempinimi silloin) asui (ja jonne se tuotiin Saksasta) ainakin vuosina 2002-2003. En itse sitä muistaakseni koskaan tunnille saanut, mutta ihailin ponia kovasti ja toivoin sitä usein. :) Kiva nähdä sen voivan hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Hauskaa kun blogin kautta löytyy Danin vanhoja tuttuja :) Olenkin miettinyt, olikohan Dani ihan tuntiponina Messilässä, kun passista näkee missä päin maailmaa se on milloinkin asunut. Se on ollut silloin vielä nuoruutensa huipulla! :--)

      Poista