sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

79. kohti parempaa huomista

Ensinnäkin uutinen jota kukaan ei tietenkään ole itse hoksannut: nyt on se kauan odotettu kesäloma alkanut!! :) Olen niin iloinen, kun peruskoulu on nyt purkissa ja vieläpä hyvän todistuksen kera. Tosin sää on vähän sellainen, että ei oikein kesäiseltä tunnu, mutta jospa se tästä paranisi.
 Dani kengitettiin viime viikon keskiviikkona ja se sai etujalkoihin pohjalliset. Etukavioiden pohjat olivat todella arat ja Dani, joka on yleensä kengittäjän unelmaponi, yritti jopa hieman pyristellä vastaan naulatessa. Aluksi näytti, että Dani ei halua laskea ensimmäisenä kengitettyä jalkaa ollenkaan maahan, mutta kun se tajusi, että jalan voi ihan hyvin pohjallisenkin kanssa laskea, se seisoi ihan hyvin. Vasen etujalka ei ollut aivan yhtä hellä ja se saatiin nopeasti laitettua. Viime kengityksestä ei ollut ehtinyt kulua kuin 5 viikkoa, joten päätettiin, että takajalat laitetaan vasta vähän myöhemmin, jotta ponin ei tarvinnut kärvistellä kipeillä etukaviolla enää sitä aikaa.
 En ole käynyt edelleenkään liikuttamassa Dania, tänään aion sen todennäköisesti juoksuttaa. Danilla on ollut nyt pitkä loma, mutta kengittäjä sanoi, että parempi antaa etusten vähän kasvaa. Kavioluu on kuitenkin aika lähellä, joten mitään riskejä ei todellakaan kannata ottaa. Pojalla alkaa olla jo hieman virtaakin, eilen se lähti ravailemaan minua ympäri, kun hain sitä sisälle. Myöskin jalkojen kylmäys oli Danin mielestä aivan hirveää ja herra ei olisi millään malttanut seisoa paikallaan :D Joten alkaa siis vaikuttaa siltä, että ponimuksella virtaa riittäisi lenkille ja jalatkin ovat, ainaki toivon mukaan, nyt siinä kunnossa.  



Postauksia on nyt tullut todellakin liian vähän, mutta asiaan tulee varmasti parannus, kun olen nyt lomalla. Asiaakaan ei ole oikein ollut, kun en ole päässyt ratsastamaan. Voi että odotan, että pääsisin jo ponin selkään! ♥ 
 Huomenna on kotitallin koulukisat, joihin me ei nyt valitettavasti päästä mukaan :( Mutta minulle on kyllä ihan sama kisaanko huomenna tai enää milloinkaan, kunhan Dani tulee kuntoon ja päästään yhdessä lenkille! No tottakai minulla on edelleen kisasuunnitelmia kesälle, mutta ne eivät nyt ole etusijalla. Katsotaan, miten poni tänään liikkuu..

Paitsi löytyyhän minulta sittenkin julkaisemattomia kuvia lähes kahden viikon takaa. Yksi valmennuskuva taisi olla jo viime postauksessa, mutta tässäpä olisi loput!

Valmennuksen alussa ratsastimme hevoset mahdollisiman rennoiksi hieman pidempään muotoon kaikissa askellajeissa. Tämä onnistui yllättän hyvin ja varsinkin laukkaan olin niiiin tyytyväinen! 









Dani oli koko valkan ajan aika reipas ja tukeutui hyvin kuolaimelle. Toisaalta se oli vähän hassuna ja kyttäsi kaikenlaista ja tuntui pompahtelevan aikalailla :D Mutta saimme taas tosi hyödyllisiä vinkkejä ja paljon petrattavaa..
Alun rauhallisemman työskentelyn jälkeen ratsastimme keskihaljakaisilla olevaa innaria, jonka jälkeen hidastettiin raviin ja siinä korotetuille puomeille. Tehtävä oli yllätävän haastava, kun Dani vaan pörhisteli menemään, mutta kyllä se sitten sujuikin. En muista valmennuksen kulkua enää hullun tarkasti, joten parempi varmaan, että en yritä tällaista epäselvää selostusta kertoa yhtään pidemmälle...  




Lähipäivinä koitan saada tehtyä minusta ja Danista uuden videon. Olen sitä jo pidemmän aikaa yrittänyt aloitella ja tehdä, mutta koskaan en ole ehtinyt saada mitään valmiiksi ja sitten homma onkin tyssännyt kokonaan. Mutta eipä varmaan enää muuta tähän postaukseen kuin ihanaa, aurinkoista ja lämmintä kesää kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti