tiistai 29. toukokuuta 2012

78. inhottava epätietoisuus

Miten viime postauksesta on ehtinyt vierähtää jo yli viikko? Lukijat varmaan ihmettelevät mihin maanrakoon olen kadonnut, mutta täällä ollaan yhä! Tämä postaustauko johtuu tällä kertaa tosin myös muusta kuin ajanpuutteesta. Otsikossa onkin oleellinen, en ole halunnut tulla postailemaan sillä kuulumiset eivät ole nyt niitä kaikkein kivoimpia ja en itsekään tiedä mikä on vialla.
 Mutta nyt kuitenkin ajattelin, että blogia seuraavien on oikeus tietää mikä kirjoitustahtia hidastaa. Dani liikkuu etusillaan epäpuhtaasti enkä tiedä miksi. Ratsastin sillä muutama päivä sitten pellolla ja mukana olivat Hanna sekä Viivi. Kumpikin hevonen oli aivan superinnoissaan, oikeastaan Dani ei ole koskaan ollut sellainen energiapommi. Emme päästääneet hevosia menemään kuitenkaan täysillä, laukkailimme vain hallitusti tuttua peltoa ympäri. Tiesin siis millaisella pohjalla ratsastan, samaisella paikalla olen joskus paljonpaljon kovempaakin laukannut. Kuitenkin kun menimme kentälle tarkoituksena ravailla siellä loppuverkat, Dani tuntui tahdittavan toisella etusella. Mitään ulkoista vammaa ei missään jalassa ole (turvotusta, haavaa, lämpöä tmv), mutta kyllähän epäpuhtaaseen liikkeeseen jokin syy on. Pellolla ratsastuksen jälkeen olen käynyt juoksuttamassa ponia maneesissa, jossa on pehmeä pohja, mutta sielläkin tahdittaminen on selkeää. Voi olla mahdollista, että kavio on pellolla osunut esim. terävään kiveen ja koska Danilla on muutenkin herkät kaviot, ontuminen johtuu siitä. Seuraavassa kengityksessä laitetaan ponille pohjalliset kavioihin, mutta sitä ennen jos en saa mitään varmuutta kokeneemmilta aikuisilta tallilla, mikä voi jalassa (vaiko jaloissa?) olla vikana, pitää tietysti kutsua eläinlääkäri tai viedä poni klinikalle.

 Anskun valmennuksessa viime viikon keskiviikkona

Muuten Dani voin hyvin, syö normaalisti, kävelee normaalisti ja vaikuttaa kaikin tavoin omalta itseltään. Eli mistään ihmeellisen vakavasta vaivasta on tuskin kysymys. Hepat ovat myös päässeet jo pikkuhiljaa totuttelemaan vihreän makuun ja sitähän ne rakastavat! Toivon todella, että syy tähän lievään ontumiseen saataisiin pian selville ja hoidettua. Onneksi ympärillä on osaavia ihmisiä, jotka voivat auttaa! Itse epäilen eniten arkoja kavionpohjia tai esim. jonkinlaista venähdystä ylempänä etulavassa, koska ontuminen ei missään nimessä ole voimakasta niin mistään jalan murtumasta ei tosiaan ole kyse, onneksi..

Nyt kaikenlaiset valmennus-ja kisasuunnitelmat saavat olla toistaiseksi jäissä, kunnes poni on varmasti kunnossa. Etusijalle pitää aina ehdottomasti laittaa hevosen terveys. Tänään pitää tarpeen vaatiessa soitella eläinlääkärille, mutta toivottavasti siltä mieluummin vältyttäisiin.


niin kauniit ja lempeät silmät, jotka kuuluvat maailman ihanimmalle ponille!



Launtaina ja eilen ratsastin Hannan hepalla Viivillä. Varsinkin launtaina ratsastus oli tosi positiivinen yllätys, eikä eilenkään huonosti mennyt. En ole, siitä huolimatta, että Viivi on ollut Hanna jo yli vuoden, ratsastanut sillä kovinkaan paljoa, mutta tykkään kyllä tammasta kovin, vaikka se välillä onkin varsin omalaatuinen persoona... Ja lisäksi aikalailla toiselta planeetalta kuin Dani. Mutta mukavaa oli välillä päästä vähän isomman nelijalkaisen selkään, kiitos vaan Hanna lainasta! :)

Postauksen ensimmäinen kuva on tosiaan viime viikolta Anskun valmennuksesta ja minulta taitaisi löytyä usempiakin otoksia, joita voisin julkaista, mutta blogger päätti laittaa hanskat tiskiin eikä suostu enää lataamaan kuvia :(

Lupaan, että tulen päivittelemään heti kuulumisia Danin jalan suhteen kun saan asiaan jotain varmuutta. Toivotaan tästä edespäin terveempiä päiviä.. 

3 kommenttia:

  1. Yritän jo kolmatta kertaa lähettää kommenttia.. :D

    Kannattaa laittaa Danille tosiaan ne pohjalliset ainakin etukavioihin. Se on joka kevät/kesä ontunut, kun ei ole ollut pohjallisia. Ontuminen loppunut, kun ne on laitettu. Danin kaviot on todella herkät esim pikkukiville, eteenkin kivituhkapohjaisella kentällä ilman pohjallisia ontuu helposti. Sille jostain syystä tulee kavioon pieniä mustelmia, joka aiheuttaa ontumisen. Toivottavasti pohjalliset auttavat asiaan! Luulenpa ettei ole mistään vakavasta kyse, kun kuulostaa kirjoittamasi perusteella hyvinkin tutulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bloggeri on tainnut tänään lagittaa pahemman kerran, itsekin tullut huomattua :D

      Hyvä kuulla ettei ole mitään epänormaalia tai siis että aiemminkin ollut vastaavaa, niin tuskin on mitään vakavempaa nytkään jalassa! Tänään juteltiin asiasta kengittäjän kanssa ja käytiin ponia juoksuttamassa ja hänkin oli sitä mieltä, että kavion pohja on se missä vika. Dani saa huomenna pohjalliset jalkaan ja hieronnan, toivotaan että homma on sillä selvä! :)

      Poista
  2. Hei Sirkku,
    Juuri samaa kuin Kiki ajattelin minäkin. Ihan tuttu ilmiö Danin kohdalla näin lumien sulettua :-)
    T. Päivi

    VastaaPoista