maanantai 11. kesäkuuta 2012

84. huippu hyppypäivä!

Eilen menin Danilla ilman satulaa pellolla ja en halunnut silloin tulla tekemään kuvatonta postausta, vaikka ratsastelusta olisi juttuakin riittänyt.. Hanna oli tottakai Viivin kanssa menossa mukana, ja hepat innostuivat laukkaamisesta kyllä toden teolla. Dani oli aivan intopinkeänä ja tuli jopa hieman hikeen, mikä Danin kanssa on aika harvinaista kun sillä on niin hyvä kunto :D Otettiin myös muutama starttilähtö, eli hepat suoraan pysähdyksestä laukkaan ja lähdössä Dani kyllä päihitti Viivin, vaikka ei toki vauhdissa täykkärisukuiselle pärjääkään.
Oli kyllä tosi kiva pitkästä aikaa päästellä ihan kunnolla virrat ponista ja koko komppania taisi nauttia vähän erilaisesta päivästä :) Tosin en tiedä onko kiitolaukkaaminen ilman satulaa nautinto silloin, kun joutuu tarzanin lailla tarrautumaan hevosen harjaan tai mihin tahansa pysyäkseen kyydissä.. :D Samoin pellolla majailevat kuovit yrittivät hieman häiriköidä meitä, tai siis me enemmin niitä. Mutta villit lintusetkin rauhoittuivat, kun tajusivat, ettei meistä pääse eroon....

 erottamattomat

No mutta nyt varsinaiseen aiheeseen eli tämän päivän hyppelöihin! Päivällä sateli jonkin verran ja hyppyfiilis ei ehkä tallille lähtiessä ollut korkeimmillaan, mutta innostuimme Hannan ja siskoni Sinin kanssa kuitenkin laittamaan kentälle neljä estettä. Kaksi niistä oli keskihalkaisilla, vesimatto-lainepysty ja ristikko-okseri. Näiden esteiden vieressä oli vielä lävistäjillä laineen vieressä pieni muuripalikoista ja kavalettipukeista rakennettu pikkueste ja okserin vieressä pysty. Varmaan maailman epäselvin selitys, toivottavasti joku tajusi jotain.

Tällä kertaa siskoni oli mukana kameran kanssa, joten pystyimme hyvin lähtemään samaan aikaan Hannan kanssa kentälle, kun oli puomipirkko ja kuvaajakin mukana :D Tallilla menee aina niin mielettömän pitkään, jos käymme Hannan kanssa erikseen ratsastamassa.


Verryttelin Dania kaikissa askellajeissa hetken aikaa ja se tuntui oikein vetreältä ja mukavalta. Eilinen taisi avata ihan hyvin lihaksia ja jumeja ei ainakaan pitänyt päästä syntymään, kun loppuverkkasin sitten kentällä eteen-alas. Danilla riitti kuitenkin täksi päiväksi virtaa ja pian aloitin hyppäämään laukasta pikkuesteitä. Jokaiseen väliin sopi Danin tapauksessa kolme laukkaa ja paikat tuntuivat osuvan hyvin kohdalleen. Hitusen Dania jännitti muuripalikka-keila-pysty-yhdistelmä, mutta siitäkin selvittiin kunnialla.


 
Muutaman yksittäisen hypyn jälkeen tulin esteet peräkkäin erilaisina tehtävinä. Vaikka emme suunnitteelleet tehtävää sen kummemmin etukäteen, se oli kiva ja hyödyllinen ja taas päästiin treenaamaan nopeita käännöksiä sekä kontrollia. Dani kääntyi todella hyvin kuin pennin päällä ja tuntui ajatuksen voimalla menevän sinne minne halusin. On se vaan ihan uskomaton poni!



Alun pienempien esteiden jälkeen pystyt nostettiin noin 90-100cm korkeuteen. Muutaman kerran toin varsinkin laineelle liian lähelle, ja varmaan kerran myös liian kauas, ja silloin puomi tuli alas, mutta kun löydettiin oikea ponnistuspaikka, alkoi homma sujui niin kuin pitää.

Varmaan yksi kivoimmista estekuvista minusta ja Danista :) Tosin saisin kyllä korjata tuota istuntaani lähemmäs hevosta ja vähemmän sukellus-tyyliksi, mutta eiköhän sekin vika ajan kanssa mene parempaan suuntaan..

Lopuksi Sini pääsi vielä vähän hyppäämään Danilla ja ratsastamaan loppuverryttelyt. Treenistä jäi oikein hyvä mieli, nyt ei muuta kuin kohti uusia haasteita! :-)

hmm....Danista on ilmeisesti mahdotonta saada täydellisen onnistunutta pääkuvaa?! :D Mutta eipä tuota voi kiistää, etteikö olisi söpö mutrusuu

2 kommenttia:

  1. Moikka :)
    Näin että olit osallistunut hienolla bannerilla kaktun kisaan. Et olisi innoskas tekemään jotain kivaa kesäistä banneria minulle ?:)

    http://sofiajaponit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, hauskaa että tänne on enemmänkin porukkaa eksynyt Kaktun blogista..:D Tällä hetkellä olen vähän kiireinen, mutta voin kyllä tehdä sulle bannerin kun ehdin. Laitatko mulle s-postia osotteeseen sirkku.jarvela@gmail.com niin kerrot väritoiveet ym. :)

      Poista