lauantai 9. kesäkuuta 2012

83. päätöntä ratsastusta

Tänään menin tallille Hannan kanssa jo kahden jälkeen ja tulin vasta vähän yli kahdeksan kotiin.. Nyt väsyttää hieman, mutta oli kyllä kiva päivä.
Ensin Hanna kävi ratastamassa Viivillä ja minä olin nostelemassa puomeja. Laitoin kentälle "neliapilatehtävän", eli neljä kavalettia eri ilmansuuntiin ihan lähekkäin. Tehtävällä pysyy koko ajan sama kierros, kavaletin jälkeen tehdään aina voltti ulospäin kuvion keskustasta, josta jatketaan suoraan seuraavalle kavaletille. Harjoitus on tosi hyödyllinen varsinkin, jos on ongelmia hevosen kääntämisessä. Lisäksi tehtävällä oma keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään, silloin menee kyllä koko homma metsään.



Viivin liikutuksen jälkeen Dani pääsi vuorostaan lenkille. Verryttelin ponia ensin suoralla ja ympyröillä käynnissä sekä ravissa. Pian aloitin kuitenkin ravissa apilatehtävän. Dani tuntui olevan hieman pohkeen takana, mutta kun otin pari pätkää reippaampaa laukkaa, niin Danikin heräsi ja tehtävä sujui varsin hyvin. Myös laukassa ponimus kääntyi yllättävän hienosti, eikä mitään kummempia ongelmia ollut. Pari kertaa unohdin ratsastaa ulkoavuilla, jolloin Dani tietysti meni ihan vikasuuntaan, mutta näitä mokia ei tullut montaa. Olin tosi tyytyväinen, miten hyvin selviydyin tehtävästä :)


Pahoittelen kuvien huonoa laatua, mutta parempi näin kuin kuvaton postaus, vai mitä? Ja niin kuin huomaatte, meno oli välillä hiukan päätöntä, naamatonta tai muuta vastaavaa..






 päätön ratsastaja

hurrrja este...
 

 välillä piti nauttia auringosta C:


haamuratsastaja...

Neliapilapyörityksen jälkeen ravailin pääty-ympyrällä ja taivuttelin ponia sisälle ja ulos. Dani ei meinannut aluksi asettua ollenkaan ja natusteli vain kuolainta karkuun, mutta kun sain sen läpi niin johan löytyi mukavan tuntoista ravia! Koitin sitten muutaman kerran löytää ponista vaihdetta lisätty ravi, ja pari pätkää onnistuikin ihmeen hyvin. Dani on usein niin paljon energisempi ja mukavampi tehdä jotain koulujuttuja, kun sillä on vähän hypätty tai menty edes puomeja. Ennen koulukisoja pitäisi varmaan käydä hyppäämässä niin ponista löytyisi paremmin liikettä..:D
 Ratsastuksen lopuksi annoin Danin höntsäilin vielä hetken pidemmällä ohjalla ja jalkauduin sitten käppäisemään ponin kanssa loppukäynnit.


 taivutus ulos..
 ..ja sisään



 normimeno!

 Tuitui maailman söpöin ihanuus

avaruusoliot

Ratsastuksen jälkeen harjailin vielä vähän Dania ja kylmäsin jalat. Harjauksesta ei tosin paljon ollut apua, sillä poni pääsi vielä tarhaan nautiskelemaan iltapäivän auringosta ja meni tietysti piehtaroimaan!
 Hannan kanssa jatkoimme ahkerointia ja siivosimme karsinat, vaihdoimme vedet, haimme heinät ulos ja sisälle ja teimme ruuat. Eli ihan perushommat, alkoi vaan väsymys jo jaloissa painaa kun ensin käytiin ratsastamassa. Ennen lähtöä otin sitten Danin sisälle iltakauroille ja heinille. Melassivettä oli myös tarjolla, mutta herra hienohelma ei ainakaan minun nähteni siihen halunnut koskea..

Huomenna ratsastelen varmaankin hieman kevyemmin ilman satulaa. Lähipäivinä olisi aikomus myös hypätä, odotan sitä jo innolla! Danilla ratsastaminen on vain ollut nyt jotenkin tavallistakin mukavampaa, mikä tosin varmaan johtuu osittain liikutustauosta, mutta on poni ollut kyllä niin hienokin! Joka ratsastusta odotan innolla ja varsinkin seuraavaa viikonloppua, kun päästään ainakin näillä näkymin myös pikkukisoihin starttaamaan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti