sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

70. onni on oma poni

Anteeksianteeksianteeksi tästä blogin taukoilusta. Minulla ei ole ollut oikein inspistä eikä varsinkaan aikaa käydä postailemassa, mutta nyt kirjoitankin useamman päivän edestä!

Perjantaina olin Pirittan kouluvalmennuksessa. Kävin joskus pienempänä tyttönä hänen tunneillaan silloin tällöin ja ennakko-odotukset eivät olleet mennessä ihan parhaasta päästä. Muistikuvat osoittautuivat kuitenkin aikalailla vääriksi, sillä tunti oli varsin tehokas ja opettavainen. Oli tosi kiva käydä pitkästä aikaa kouluvalmennuksessa, tai no opettajan silmien alla ylipäätään.

Tunnilla ei tehty mitään kovinkaan vaativia tehtäviä, lähinnä taivutuksia ja väistöjä. Dani oli ihan kohtuullisen hyvä, se kulki alusta asti kivassa muodossa, mutta sähläsi vähän liikaa ja kyttäili ovipäätyä kuin ei olisi sitä ennen nähnytkään. Raviväistöt ja laukka onnistuivat ehdottomasti parhaiten. Käynti on aina ollut minulle vaikeaa ratsastaa hyväksi ja Dani lähtee helposti passitahtiseen taikka liian kiireiseen käyntiin. Lisäksi käynnissä Dania on tosia vaikea saada kunnolla polkemaan alle, se jää helposti sipsutteluvaihteelle ja jännittyy niskasta. Lopputunnista Dani alkoi kuitenkin olla jo huomattavasti rennompi ja erityisesti ravi parani alkuun verrattuna paljon.
 Saimme valmentajalta niin risuja kuin ruusuja. Danin raviaskeleeseen pitäisi saada ehdottomasti lisää pituutta ja niska saisi ponilla painua alemmas. Piritta kuitenkin kannusti lähtemään koulukisoihin, sillä "perusravin" parantamisen lisäksi Danilla ei juuri mitään isompia puutteita/ongelmia ole. Erityisesti siirtymät ja yleensäkin ponin kuuliaisuus ovat parhaita puolia ja eri liikkeet kouluradalla ovatkin vain "hienoasäätöä", kun paketti muuten on niin hyvin kasassa :) Hyvillä mielin sain valmennuksesta lähteä ja enköhän ole uudestaankin menossa.

Hanna kuvaili hieman valmennusta, tosin yhtään ravipätkää ei tullut videolle. Tässä kuitenkin todella pikaisesti tehty kooste lähinnä laukkahommista. En jaksa nyt ladata videota youtubeen, kun upottaminen alkaisi kuitenkin taas temppuilemaan. Toivottavasti tästä näkee edes jotain..

 

 Piritta oli myös tuomarina Ylivieskan koulukisoissa


Launtaina pääsin myös valmentautumaan. Ansku piti minulle ja Hannalle taasen niin tehokkaan puomi/kavalettitunnin. Dani oli aika vaihtelevalla päällä, välillä se meni tosi hyvin ja välillä hyppi ja loikki kuin päätön kana. Itse tehtävät onnistuivat kuitenkin mukavasti. En ole aiemmin hypännyt Danilla kannuksilla ja toisaalta ne ovat ihan tarpeelliset ja hyvät, mutta toisaalta Dani ottaa silloin helpommin pohkeesta nokkiinsa ja saatta olla välillä vähän tuittupää :D Joten saa nyt nähdä, onko minulla launtaina kannukset jalassa vai ei..


Tänään onkin ollut sitten kerrassaan superkiva päivä! Olen käynyt Mikin kanssa useampaan otteeseen lenkillä, ollut Hannalla ja tietenkin useamman tunnin tallilla.

Miki kesällä -11


Kenttä on jo erittäin lupaavasti sulanut, enää maneesin puoleisella laidalla on vähän lunta + hieman kummassakin päädyssä. Päivä oli ihanan lämmin ja aurinkokin paistoi jossain määrin pilvien raosta, joten suuntasin Danin kanssa kentälle. Minusta tuntuu, että lähiaikoina olen välillä hermostunut turhaan Danin selässä, nimenomaan sellaisissa tilanteissa, joissa pitäisi vain itse pysyä mahdollisimman tyynenä ja rauhallisena. Tänään sitten päätin, että poni saa tehdä vaikka mitä temppuja, mutta minä en hermostu sille. No, minkäänlaisia konnuuksia ei esiintynyt ja Dani meni ehkä paremmin kuin koskaan! En tosin vaatinut siltä mitään mielettömän vaikeaa ja annoin sen työskennellä hieman rennommassa muodossa, mutta minusta tuntui, että olisin voinut ratsastaa vaikka onnistuneen laukkapiruetin. Olin ponin selässä yhtä hymyä ja taputtelin sitä varmaan koko menneen talven edestä. Mikään, ei sitten yhtään mikään, voisi tehdä minua onnellisemmaksi kuin oma poni :)

Tämä päivä on ollut niin kiva, että se on jotenkin pyyhkinyt pois koko kiireisen ja ei ehkä niin parhaan viikon. Ensi viikkolla onkin sitten kolmet kokeet ja launtain aluekisojen järjestelyt painaa päälle, joten hommaa riittää. Saa nähdä miten voin pysyä järjissäni, jotta pystyn itsekin selviytymään ensimmäisestä aluestartistani! :D
Huom! Tällä hetkellä liiankin kiireisen aikatauluni vuoksi en siis ehdi postailemaan usein, eli blogi viettää nyt hieman hiljaiseloa. Mahdollisuuksien mukaan tulen kuitenkin kertomaan, miten valmistaudumme Danin kanssa kisapäivään..!

P.S. Olisi kiva saada jonkinlaista kommenttia lukijoilta, mitä tykkäsitte varustepostauksesta! Kannttaako loppuja vermeitä esitellä? Tiedän itsekin en niin innokkaana kommentoijana, että aina ei ole mitään sanottavaa, mutta jokainen kommentti piristää päivää, joten kaikki palaute vain tänne päin :) Ja tosiaan, tein uuden ulkoasun, josta en kyllä pahemmin perusta. Joten se saattaa piankin vaihtua..

4 kommenttia:

  1. Mukava postaus ja tsemppiä niihin kisoihin!
    Mielestäni uusi banneri on mukavan keväinen:)

    VastaaPoista
  2. Heippa Sirkku,
    Minusta varustepostaus oli hauska ja näkisin mielelläni muutkin varusteet. Ja lukuisat kuvat sinusta ja Danista ovat myös kivoja. Dani on sillä tavalla pysynyt lähellä, vaikka asuukin siellä Oulaisissa :-)

    T. Päivi

    VastaaPoista