torstai 5. huhtikuuta 2012

63. vihdoin pääsiäinen! (+uusi keväinen ulkoasu)

Jes, nyt se alkaa! Nimittäin pääsiäisloma. Tai ehkä neljän päivän vapaata ei voi sanoa kunnon lomaksi, mutta parempi sekin kuin ei mitään, eikö :) Viikonloppu on täynnä heppoja ja talleilua Hannan kanssa, suunniteltiin jo etukäteen mitä tehdään minäkin päivänä.


Tein eilen uuden ulkoasun, mitäs tykkäätte? Muokkasin banneria ties kuinka kauan, kun en osannut päättää haluanko siihen brusheja vai en ja minkälaisen fontin laitan :D Olen kohtalaisen tyytyväinen lopputulokseen, mutta otsikon tekstistä en oikein tykkää joten ulkoasu tulee varmaankin vielä muuttumaan lähiaikoina, mahdollisesti jo tässä lomalla kun on aikaa!


Tiistaina pidimme heppakerhossa "näyttelyt", joissa Dani sai kunnian olla yksi esiteltävistä hevosista. Danille laitettiin hieno letti häntään ja siihen punainen silkkinauha. Myös harja ja otsatukka saivat koristuksia ja Danista tuli oikein söpö! :D Emme valinneet virallista voittajaa, vaan kilpailijat palkittiin tasavertaisina. Unohdin tietenkin kuvata hevosia itse kilpailupaikalla, joten tässä vain muutama tallin pihassa napattu otos.


 Danin häntä


Viivin häntä


Viime sunnuntaina pidimme Hannan kanssa molemmat toisillemme tunnit ja lopuksi testasimme toisten hevoset. Silloin Dani sai oikein kunnon läpiratsastuksen ja hyppäsinkin sillä vähän pieniä verryttelytehtäviä (paljon ravista hyppyjä). Myös Hannalla Dani toimi superkivasti! Minä kokeilin Viiviä, joka meni ihan hyvin, vaikka en oikein Viivin tyylistä hevosta osaa kauheasti ratsastaa.

Maanantaina hepoilla oli vain kävelypäivä, kun edes tallille meneminen oli silloin kaikkea muuta kuin kovin mukavaa.. Tiistaina pidettiin sitten jo edellä mainitut mätsärit ja silloinkaan en käynyt muuten liikuttamassa.

Eilen raahauduin Danin kanssa maneesille melko innottomasti, mutta ratsastus olikin todella positiivinen yllätys! Dani toimi alusta asti superhyvin ja erityisesti olin iloinen siitä, miten rennosti se liikkui. Kaksi kävelypäivää ei ollut siis tehnyt ainakaan mitään negatiivista, päin vastoin Dani kulki paremmin kuin pitkään aikaan.  
 Jumppasin ponia paljon ympyrällä väistättämällä ja seinäväistöillä. Dani tuntui olevan hieman pohkeen takana, joten jatkoin sitten tekemällä reippaassa laukassa yksittäisiä vaihtoja. Vielä noin kuukausi (tai kaksi kuukautta, ajantaju on näköjään kadonnut :D) sitten, en saanut tehtyä Danilla kunnollista laukanvaihtoa oikein mitenkään. Nykyään Dani vaihtaa melko sujuvasti molempiin suuntiin, vaikka toisinaan takapää meinaa unohtua matkasta.
 Välikäyntien jälkeen treenasin suoralla uralla siirtymiä. Dani oli oikein herkkänä ja teki kyllä hienosti töitä. Kyllä siitä saakin olla sitten ylpeä :-)

Menipäs aika taas nopeasti, nyt minun pitää kyllä lähteä tallille! Saatan tulla vielä illalla kirjoittelemaan jo pidempään mieltäni kaihertaneesta aiheesta...

Tulis jo kesä ja pääsis ulos hyppäilemään ♥  kenttä vaan on vielä aivan lumen peitossa ja sinne ei varmaan pitkään aikaan pääse..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti