maanantai 1. elokuuta 2011

7. Merin valmennus

En oo taskaan muutamaan päivään käynyt kirjoittamassa, mutta nyt onkin tulossa pitempi postaus videon ja kuvien kera :)
Latasin Vegas Pro 10 trialin, jotta saisin videon kasattua, ja en tietenkään osannut käyttää ohjelmaa oikein mitenkään.. Olen aiemmin tehnyt jotain väkerryksiä movie makerilla, mutta se ei suostunut toistamaan mp4-videoita.. Yritin muuttaa videon tyyppiä, huonolla menestyksellä. Niimpä tämä video ei siis ole mikään editoinnin kukkanen, mutta ajaa varmaan asiansa. Toivottavasti siitä saa edes jotain käsitystä miten meillä sujui.. :)

Blogger ei suostu lataamaan videota, joten sitä saa vielä odotella.. Jospa se ilmestyisi sitten seuraavaan postaukseen youtuben avulla..


Lauantaina ratsastin kentällä koulua. Armi oli ihan kiva, mutta vähän raskas ohjalle. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun se ei ollut yhtään laiska ja sain sen liikkumaan aika hyvin! Tarkoituksena oli käydä laukkaamassa pellolla, mutta Hanna ei Viivin kanssa voinut tulla ja Armilla on kengät irtoamassa, joten jätin sitten menemättä. Kuvista huomasin, että ratsastin koko ajan käsittämättömän löysällä ohjalla, sekö ratkaisu kun poni raskas edestä?! tuskin, mutta menihän heppa silti ihan kivasti. Tässä muutamia kuvia eiliseltä. Kiitos blogger vaan laadusta! :s


tykkään mun käsien asennosta...




Tänään oli sitten Merin estevalmennus. Armi oli koko ajan tosi huippu ja valmennus muutenkin mukava! Oli kivaa päästä pitkästä aikaa ratsastamaan opettajan silmän alle.. Istun kuulema oikealla puolella satulaa, sain ainakin kuulla. Hassua, mutta kun tarkemmin ajattelin, totta. En saanut ongelmaa kokonaan korjattua, mutta nyt kun tiedän sen, ehkä osaan itseksenikin korjata virheen.

Aluksi menimme ravia ja laukkaa kevyessä istunnassa. En ollut verrytellyt itseäni tarpeeksi ennen tuntia, ja vasempaan pohkeeseen alkoi ikävästi sattua. Mutta kun pääsimme takaisin perusistuntaan, sain pohkeen "ravisteltua" kuntoon. Seuraavaksi menimme puomilinjaa ravissa. Armi kulki hyvin suoraan, mutta tuolloin Meri siis huomautti vinosta istunnastani.

Kohta aloimme ottaa pikkuhyppyjä ravista. Armi oli sopivasti eteenpäinpyrkivä, mutta silti hyvin kuulolla. Seuraavaksi teimme samaa laukassa ja esteitä nostettiin hieman. Armi tuli 17m linjan 5 askeleella hyvin, niin kuin olin arvellutkin. Esteet nousivat pian lisää ja tehtävään liitettiin vielä yksi pystyeste, joka oli toisen suoralla linjalla sijaitsevan ristikon vieressä. Pystyltä ratsastettiin kaareva linja okserille. Eli tuli kaksi linjaa: okseri-ristikko, ristikolta pysty-okseri. 

Armi tuli kaarevan linjan (vajaa 17m) paremmin neljällä askeleella ja esteiden noustessa tulin myös okserilta ristikolle neljällä laukalla viiden sijasta. Lopuksi hyppäsimme kolme kertaa "radan". Olin vuorossa viimeisenä, ja Meri laittoi ristikon niin isoksi kuin pystyi, okserin 80-90cm ja pystyn lähemmäs metriin. Pysyteste oli haastava, siinä oli vain yksi valkoinen puomi värikkäillä tähdillä. Ponnistuspuomi oli kuitenkin. Niin kuin arvata saattoi, Armi ohitti pystyn. Yritin tulla siihen uudelleen, mutta sama toistui. Sitten Meri pienensi estettä reiän verran ja laittoi ponnistuspuomin vinottain ylempänä olevan puomin alle. Armi meni tästäkin kerran ohi, mutta seuraavalla kerralla pääsimmekin vaivatta yli. 

Valmennuksesta sain myös kivasti kuvia, tässä niistä muutama :)







Tämmöstä siis tällä kertaa, toivottavasti tykkäsitte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti