maanantai 8. elokuuta 2011

11. Armi kouluponina

Kerroin tänään Hannalle, että tulevana viikonloppuna on seurakoulukisat melko lähellä. Mietiskelin siinä sitten, että pitäisiköhän noihin lähteä katsomaan, kuinka ruosteessa on tuo koulupuoli.. Hanna alkoi tietysti puhua minua ympäri, että tottakai lähdet kisoihin! En kyllä vielä ilmoittautunut niihin, mutta tänään jo kovasti harjoiteltiin ohjelmista pätkiä. En ole vielä ihan vakuuttunut, saa nähdä uskallanko ilmoittautua.. Luultavasti hypättäis kouluaidan yli tai muuta vastaavaa yhtä kaaottista.. :D

Armilla on kisattu koulua ilmeisesti he B:tä, eikä sen koulutaidoissa ole valittamista. Oikeastaan suklaaponi on tähän asti tenhyt kaiken maailman koulukiemurat mitä olen siltä keksinyt pyytää! Armi taitaa laukanvaihdot (joita se rakastaa), avot ja sulut niin käynnissä kuin ravissa, taka-ja etuosakäännökset jne. Armin muoto ja kokoamisaste ei ole huippuluokkaa, se on helposti etupainoinen ja löysä. Mutta kun Arskan saa ratsastettua tarpeeksi ryhdikkääksi ja reippaaksi, kuoriutuu tuosta lihavanpuoleisesta ponista oikea pikku kouluhurmuri ;)

Tänään ilma oli taas sateinen, mutta vettä ei silti tullut taivaalta kun lähdettiin Hannan kanssa tallille. Hanna tuli seuraamaan tolvailuani ja yritti myös paukuttaa päähäni ratsastuksen saloja.. Sanoin heti aluksi "valmentajalleni", että halusin keskittyä käsien asentoon koko ratsastuksen ajan. Oikeastaan muuta en ehtinyt ajatellakkaan kuin: kädet, kädet, kädet, kädet... Ja silti Hanna sai varmaan ainakin 158 kertaa huomauttuu minulle: "kädet ylös!!"
Armi meni alusta asti aika hyvin. Verryttelin sen keskiympyrällä ravissa, ja sitten aloin ratsastaa keskihalkaisijalle harjoitusravissa, tehden pysähdyksen keskelle. Se sujui oikein hienosti.

Seuraavaksi hioimme ravilisäyksiä lävistäjällä. Ne onnistuivat.. Aika heikosti. Armi vastasi kyllä hyvin eteenpäin vieviin apuihin, mutta samalla muoto katosi ihan täydellisesti. Poni juoksi kuin kameli ja minä nyin suusta: ei kaunis näky. Tajusin onneksi jatkaa verryttelemistä laukassa. Armi alkoikin tuntua pian paljon paremmalta, ja sain tehtyä muutamia ihan säädyllisiä ravilisäyksiä. Saisipa kisoissa keventää, niin olisi paljon helpompaa!


En muista enää oikein tarkalleen, missä järjestyksessä harjoittelimme mitäkin, mutta ratsastin varmasti reilun tunnin ja kumpikin oltiin ihan väsyneitä treenien jälkeen. Loppua kohden Armi parani koko ajan, ja huomasin myös käsien oikeaoppisen asennon auttavan ratsastusta huomattavasti! Varsinkin viimeisissä laukoissa ja raveissa suklaa oli ihan superhieno :-) Laukkalävistäjät onnistuivat tosi hyvin! Sain olla siitä taas niin ylpeä, kyllä me vielä ne koulutuomarit hurmataan. Taino..sitä en kyllä voi luvata :D


Hanna otti meistä pokkarilla videoita, mutta yllätysyllätys minä ja maailman paras muistini unohdimme kameran talliin.. Joten sen enempää snapshotteja kuin videoitakaan ei tästä kerrasta juuri nyt ole tarjolla. Jospa saan ne kuitenkin pian näytille.


Huomenna sitten varmaan hyppään ja toivottavasti saan myös laatukuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti