lauantai 6. elokuuta 2011

10. koulutuuppausta

Menin tallille jo neljän jälkiin ja ajattelin että jes, tänään pääsisin varmaan aikasemmin kotiin kun yleensä. No kuinkas kävikään, olin kotona yhdeksän aikoihin..

Ensin siivoiltiin tallilla karsinat, vaihdettiin vedet ja sitten haettiin Armi sisälle. Tiina ja Sonja tulivat myös samoihin aikoihin tallille ja päätettiin lähteä yhdessä ratsastamaan. Sonja otti oman hoitohevosensa Pirran (josta voi muuten lukea enemmän täältä :) ja Hanna lähti opettamaan. Tiina tuli myös mukaan kuvailemaan.
Tänään sai olla taas iloinen siitä, että Armi asustelee maneesitallilla! Vettä tuli välillä melko reilustikin ja menimme siis suosiolla maneesin suojiin. Minua se haitannut yhtään, oikeastaan tykkään välillä ratsastaa maneesissa. Siellä tulee jotenkin semmoinen "treeniolo", en kyllä tiedä miksi :D varmaan kun talvi yleensä harjoitellaan maneesissa kesän koitoksiin. 

Aluksi Hanna laittoi medät menemään ihan vain pysähdyksiä pääty-ympyrällä. Armi vaikutti vähän oudolta suusta, se tuntui vähän tyhjältä kuolaimelle. Sain ponin kuitenkin muuten liikkumaan tosi kivasti. Pysähdykset olivat alkuun eteenpäin hiipivää sorttia, mutta paranivat kun muistin ratsastaa enemmän istunnalla. Tein samaa tehtävää ravissa ja välillä väistätin ponia seinää pitkin. Armi tuntui tosi kivalta ja meni nätissä muodossa. 

Hanna neuvoi sitten jonkin aikaa Sonjaa ja laukkasin ilman ohjeita ympyrällä. Kohta Hanna ja Tiina sanoivat, että Armin takaosa pitäisi saada paremmin toimimaan. Laukkasin muutaman kerran maneesin ympäri reippaamassa tempossa, mutta sitten menimme hetkeksi keskelle pyörimään Sonjan spurtaillessa uralla. Sitten laukkasin itsekkin Armilla uralla tosiaan lujaa, harvemmin Armi on ollut niin vaudikas! Se tosiaan tuntui halukkaalta juoksemaan vaikka maailman ääriin kiitolaukassa, niinpä annoin sen päästellä ihan kunnolla kumpaankin suuntaan. Kun pahimmat höyryt olivat ponista pihalla, kävelin hetkisen löysin ohjin. Armi on sen verran hyvässä kunnossa, ettei se edes tuollaisten kiihdytysten jälkeen pahemmin puhalla.

Suunnilleen tuossa välissä "valmentajani" istutettiin Pirran selkään ja jatkoin siis laukkaamista itsekseni ympyrällä ja tein siirtymiä laukasta raviin. Armi alkoi tuntua tosi hyvältä, se liikkui reippaasti, mutta kuunteli myös hyvin pidätteitä.
Tiina ja Sonja "jalkamiehinä" keksivät minulle tehtäviä. Ensin ratsastin ravissa muutaman pohkeenväistön, jotka sujuivat ongelmitta. Seuraavaksi minun piti ratsastaa keskihalkaisijaa, ensin käynnissä, neljällä uralla ( periaatteessa kuin pohkeenväistöä). Armi meni tehtävän aika kivasti ja teimme samaa myös ravissa. Siinä oli hieman hankaluuksia ja jouduin tosissaan pukkamaan pohkeella, jotta sain ponin takapään oikealle paikalle.

Jatkoimme pian laukkaamista mm. lävistäjällä laukanvaihtojen kera, en jaksa selittää siitä enää sen tarkemmin. Armi toimi kumminkin hienosti ja suoritti lävistäjän aikana jopa kolme laukanvaihtoa, mikä on tosi hyvin! Joskus nimittäin yksittäinenkin laukanvaihto lävistäjällä, siinä paikassa kun minä sitä pyydän, tuottaa meille ongelmia.
Teimme myös käynnissä takaosakäännöksiä ja joitakin ravilisäyksiä. Lopuksi ravasin vielä antaen Armin venyttää kaulaansa, niin kuin kyllä yleensä aina ratsastuksen päätteksi. Olin tosi tyytyväinen tämän päivän suorituksistamme, vaikka Armi olikin vähän tyhjä kädelle, se kuunteli tosi hyvin istuntaa ja teki oikeastaan kaiken mitä keksinkään pyytää erinomaisesti! :)

Kello oli jotain seitsemän paikeilla, kun vasta palasimme tallille. Vielä oli toiset hepat liikuttamatta ja hoidettuani Armin autoin Hannaa varustamaan Viivin (en varmaan aiemmin ole linkannut Hannan ja Viivin blogia?). Lähdimme kentälle, sade oli jo lakannut.

Kannoin edellispäivän esteitä pois kentältä, samalla kun katselin toisten ratsastusta. Sonja meni myös Viivillä, näin aika mahtavia pystyynhyppyjä ja pukkeja tänään tuolta tammalta! Sonja oli ihan kamalan rohkea, kun piiskasi vain Viiviä, vaikka sillä oli taas vaihteeksi ei niin kovin kiva päivä. Katselin vain ihan peloissaan, että milloin se lentää sieltä selästä. Mutta eipäs lentänyt, hyppäsivät pari estettäkin, ja välillä Viivi meni ihan hyviäkin pätkiä. Näin siis tänään myös hienon rodeo-esityksen! :D 

Kuvia ei valitettavasti taaskaan ole, mutta onneksi "vakkarikuvaajani" palaa pian ja saan toivottavasti uutta materiaalia! 



P.S. Ei yhtään pitempi postaus? :D oonkohan liian innokas kirjoittaja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti