perjantai 5. elokuuta 2011

9. koulua & esteitä

Tänään pääsin taas Armin selkään, whipii! Poni oli saanut uudet kengät ja valmiina tuleviin koitoksiin. Itsekin olen viettänyt mukavat sukujuhlat pohjoisessa ja innokkaana taas treenaamassa!

Hannan kanssa soiteltiin eilen, ja sovittiin että mennään tänään yhdessä hyppäämään. Mutta ehdinkin eilen käydä katsomassa Armia illalla ja Hanna kertoi siellä että oli jo hypännyt Viivillä. Niin sitten elin jotenkin siinä ajatuksessa, että tänään mennään koulua ja ajattelin käydä myös pellolla laukkailemassa. Hanna kumminkin sanoi sitten matkalla tallille, että hyppättäisiinhän tänään. Olin sitten vähän ihmeissään, mutta loppujen lopuksi lähdimme sitten hyppimään. 

Kentällä oli viisi estettä, sarja, linja ja laine-este. Halusin mennä "koulupainoitteisesti", minusta tuntuu etten ehdi enää muuta tekemäänkään kun hyppäämään aina vaan! :o Vaikka enhän toki tälläkään viikolla ole vielä hypännyt. Menin aluksi pieniä ristikoita ja pystyjä, Armi toimi yhtä kivasti niin kuin aina. Olen niin tyytyväinen ja mielissään kun me ollaan nykyään hyvin yhteisymmärryksessä ja Armi ei enää tyyliin yritä heittää mua selästä! :) Tänään se tuli taas jotenki mieleen, vaikka eihän se pitkään aikaan oo tehny mitään sellaista "villiä".. Mutta oon kyllä tosi ylpee Armista ja iloinen kun mulla on semmonen poni!

Pienempien esteiden jälkeen tein jonkin aikaa töitä ravissa ja laukassa, jotta sain ne hyvin rullaamaan. Sitten nostin muutamat esteet hieman isommiksi ja menin ne pariin kertaan. Suoraa sanoen välit eivät olleet Armille hyvät, 10m oli aika ahdas kolmella laukalla (kuulostaa kyllä oudolta) ja toiseen tultiin viidellä askeleella vaikka neljä olisi ollut parempi. Sitten kun lisäsin kunnolla kaasua, päästiin neljällä, mutta okserille jäätiin vähän kauas. Meni kumminkin ihan hyvin nuo esteet ja en enää niiden jälkeen hypännyt.

Jatkoin laukkaamista ihan vain suoralla uralla. Yritin kovasti miettiä omaa istuntaani, Merin valmennuksen jälkeen olen koittanut keskittyä suoraa istumiseen.. Luin muutama päivä sitten jotain hevoslehteä, jossa oli juuri istunnan suoruudesta juttua. Nyt panikoin sitten, kun siinä luki mm. jotain tämän tapaista: "vino istunta saattaa pahimmassa tapauksessa turruttaa hevosen. Kun istuu vinossa, hevonen saa ristiriitaisia apuja eikä ymmärrä mitä siltä vaaditaan". No sehän on itsestään selvää, mutta lehdestä se piti lukea että semmosenkin tajusi. Mutta eipä siitä sen enempää, toivottavasti osasin istua tänään keskellä ponia!

Huomenna Hanna lupaili pitää meille koulutunnin, mitä olen kovasti kaivannutkin. Toivottavasti saisin sitten jonkun kuvaamaan, sisko kun lähti taas viikonlopuksi pois kotoa.


Haluaisin kamalasti tehdä jonkin erikoispostauksen! Olen huomannut, että blogissa on aika paljon vierailuita vaikka lukijoita ei suurta joukkoa olekkaan.. Joten laitan nyt myös anonyymeille mahdollisuuden kommentoida, ehkä joku innostuisi kertomaan jotain olemassa olostaan! Ja erityisesti toivoisin juuri kommenttia minkälaisia postauksia haluaisitte lukea, erikoispostauksia tekisin myös mielellään mahdollisuuksien mukaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti