torstai 18. elokuuta 2011

15. esteitä, esteitä

Tuskin olen koskaan ollut yhtä märkä ja likainen, kuin tänään kun tulin tallilta kotiin! Koko päivän on satanut ja kaikki näyttää harmaalta ja surkealta..

Myös eilen Huttusen Paavon valmennuksessa satoi jossain määrin, mutta ei yhtä paljon kuin tänään. Kerronkin ensin eilisestä valmennuksesta.
Armi oli tosi tosi hyvä valkassa! Se hyppäsi energisesti, mutta ei mitenkään liian innokkaasti vaan sopivalla tarmolla. Yhden kerran sain vähän ihmetyksen aihetta, kun Armi ihan tapojensa vastaisesti meni ohi yhdestä aivan tavallisesta okserista. Olin vain vähän että mitäs nyt, mutta kun tultiin uudestaan este ylittyi ihan hyvin eikä sen jälkeen tullut enää yhtään kieltoa. Ilmeisesti Arskaa pelotti ihan kamala mittakeppi, joka nojasi estetolppaan... Vaikka hypättiin kyllä paljon vaativampiakin esteitä, hattivatti-portti, talo, polle-portti yms. Mutta mittakeppi oli Armin mielestä vissiin tosi hurja! 
Paavo kehui meitä, että ollaan kehitytty talvesta tosi paljon. Armi hyppää nykyään innokkaasti ja Paavon ei tarvinnut tällä kertaa kuin ehkä kahdesti huuta: "Tehokas laukka!" Aiemmin tätä on kuulunut joka valmennuksessa varmaan miljoona kertaa. Joten voin kyllä olla tyytyväinen, edistystä on tapahtunut ja tietysti olen sen itsekkin huomannut :)


Tänään oli sitten kotoisien drive-in harjoituskisojen vuoro. Jos joku ei tiedä, niin näissä kisoissa jokainen siis saa valita hypättävän estekorkeuden ja kisoihin voi ilmoittautua vaikka paikan päällä. Virheettömästä radasta palkitaan heti suorituksen jälkeen ruusukkeella.
Tänään paikalla oli vain tuttuja, suurin osa samalta tallilta jossa Armi asustaa. Eli pienet kisat oli kyseessä, mutta kokemushan sekin on :) Rata oli tosi kiva ja Armi hyppäsi hyvin huolimatta karseasta ilmasta. Onneksi meidän kenttä pysyy hyvänä melkein millä sateella tahansa, ja nytkään kahden päivän jatkuva sade ei vaikuttanut pahemmin pohjan kuntoon. 

Verryttelin Armia aika paljon ennen 70cm (siihen nähden mitä yleensä verkkaan kisoissa). Armi oli ihan ok, mutta vähän painoi ohjalle ja yhden kerran painoi päänsä alas esteen jälkeen ja jotakin pukittamisen tapaista yritti tehdä. Itseä vain lähinnä nauratti selässä ja tuota lukuun ottamatta Armi hyppäsi kyllä hyvin.
En tiedä onko mun kypärä yhtäkkiä jotenkin löystynyt, mutta se ei millään meinannut pysyä päässä 70cm radalla! Valui vain mukavasti silmille ja hyvähän siinä oli sitten yrittää nähdä mihin seuraavaksi pitäisi mennä.. Kypärä ei onneksi kuitenkaan lopullisesti pilannut suoritusta, sen takia tultiin vain talo-esteelle vähän huonosti ja hyppy oli vähän tasapainoton. Muuten rata oli ihan hyvä, ei mikään super kumminkaan. Ruusuke kuitenkin :-)

Ennen 90cm otin vain muutaman hypyn. Kerran Armi tiputti pystylle verkassa, mutta muuten hyppäsi puhtaasti ja hyvin esteet sen pari kertaa. Siitäkin huolimatta, että ne olivat ilmeisesti lähempänä metriä.
Radalla Armi oli sitten superhyvä! En saa yhtäkkiä mieleen, milloin se olisi viimeksi hypännyt yhtä hyvin! Varmaan Kalajoen kisoissa silloin melko kauan sitten.. Ainut este, jolle tultiin vähän huonoon paikkaan, oli ensimmäinen pystyeste. Sen jälkeen sain Armin tuotua joka esteelle hyvään ponnistuspaikkaan ja sain säädeltyä sen laukkaa tosi hyvin! Olin tosi iloinen, kun rata meni niin hyvin! :) Erikoisesteet, eli polle-portti, talo-este ja hattivatti eivät tuottaneet minkäänlaista päänvaivaa. Armi laukkasi radan tehokkaasti ja ongelmitta. Vitsit voin taas olla pikku suklaaponista niin niin ylpeä! <3

Harmillisesti en saanut radoista yhtäkään kuvaa tai videota, mutta eihän se ole pääaisia. Tänään kuitenkin harmaasta päivästä huolimatta tulin kotiin kahden ruusukkeen kera :) Lisäksi kylläkin kylmissäni, märkänä ja likaisena tehtyäni vielä kahden hevosen hommat kisojen jälkeen.. Mutta eipä tuo päivää pilannut.

P.S. Huttusen valkasta otetuista videoista yritän lähipäivinä väsätä jonkinlaisen koosteen. Kunhan vain ehtisin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti