torstai 6. joulukuuta 2012

146. Mietteitä varusteista

Postauksessa kerron omia mielipiteitäni, joita en tarkoita kenellekään henkilökohtaisesti, joten toivottavasti niistä ei kukaan myöskään loukkaannu :)

Näin joulun alla (ja kyllä muutenkin...) on tullut käytyä paljon eri heppatarvikeliikkeiden sivuilla selailemassa kaikkea kivaa, mitä ponille haluaisi haalia! Paikanpäälle liikkeisiin en kovin usein pääse, kun asun tämmöisessä pikkuruisessa tuppukylässä, mutta kun siihen tulee mahdollisuus, käyn kyllä mielellään kiertelemässä kauppoja. En koe olevani enkä haluakaan olla mikään varusteratsastaja - mutta kyllä se on vaan pakko myöntää että hepsukalle olisi ihanaa saada kaikkea kivaa! Ja itsellekin aina välillä..

 Danin muutama uudehko varuste - tutulta ostetut suitset sekä Lami-cellin huopa Venetsialaisista.

No, vaikka tuossa pohdinkin, että uusia varusteita on mukava saada, minusta nykypäivänä erityisesti kalliiden merkkituotteiden haaliminen on mennyt jo vähän liiallisuuksiin. Itsekin olen harrastanut ratsastusta yhdeksän vuotta ja pärjännyt tämän ajan aivan hyvin vailla kalliita, esim. Kingslandin tai Pikeurin, vaatteita. (Okei, pakko myöntää, että omistan yhden KL:n kisapaidan, joka sekin alennuksesta.) Jos joku haluaa käyttää rahansa kalliisiin vaatteisiin niin saa sen toki tehdä, mutta itse koen paljon hyödyllisemmäksi sjoittaa varat vaikkapa valmennuksiin.

Tänä vuonna ostin itselleni kesätyörahoilla uudet ratsastussaappaat ja paljon omaa rahaa on mennyt myös juuri valkkoihin. Saappaat oli aikalailla pakko-ostos, kun edelliset hajosi ja aluekisat olivat edessä. Muuten en ole käyttänytkään juuri rahaa omiin varusteisiin ja Danillekin ostetut tavarat taitaa olla suurin osa alennuksesta/käytettyjä. Paitsi heikko kohta kyllä löytyy, nimittäin satulahuovat... Muutenkin Danille on kiva ostella kaikkea - pakkohan se on myöntää! Yritän kuitenkin välttää mahdollisimman paljon turhia ostoksia ja koitan aina sijoittaa rahat vain tarpeelliseen. Ostoksen ei välttämättä pidä olla kuitenkaan se kaikkein halvin, sillä suuremmalla summalla saa luultavasti myös kestävämpää.

Silloin tällöin tulee haaveiltua lottovoitosta, varmaan jokainen on sitä edes joskus itselleen toivonut. Minäkin ajattelen monesti, että olisihan se elämä vaan monin verroin mukavampaa ja helpompaa, kun olisi paljon rahaa. Mutta tarkemmin ajateltuna olen ihan älyttömän tyytyväinen mun nykyiseen elämään ja siihen kaikkeen, mitä mulla on. Muistan enemmän kuin hyvin, kun katselin katkerana hevosenomistajia pikkutyttönä ja ajattelin, että kyllä määkin vielä joskus.. Tämä unelma on toteutunut - omistan maailman ihanimman poniotuksen ja sen lisäksi paljon ja kaikkea, tarpeellista ja tarpeetonta. Raha jakautuu maailmassa niin kamalan epätaisesti, sillä vaikka meidän perhe ei todellakaan ole sieltä rikkaimmasta päästä, olen siitä huolimatta saanut kaiken tarpeellisen, ja enemmänkin. On niin paljon ihmisiä, joilla ei ole edes kattoa pään päällä, ruokaa, vaatteita...

Menipäs syvälliseksi :D Mutta joka tapauksessa, minä olen vain yksi pieni inhimillinen ihminen täällä maan pinnalla ja vaikka kovasti koitan elää niiden arvojen mukaan joita arvostan, sorrun aina välillä tuhlailemaan. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat nauttia enemmän hienoista kokemuksista kuin materiasta, mutta itse en ole kyllä tässä paras esimerkki. Silti yritän tänä jouluna tehdä itse lahjoja muille ja välttää rahan tuhlaamista. Rahaa kun ei ole liikaa paitsi kotona, ei varsinkaan kaikilla köyhillä ympäri maailmaa. En ole myöskään toivonut sukulaisilta mitään joululahjaksi, vaikka tiedän kyllä että saan ainakin ne villasukat- tai hanskat mummolta. Sanoin äidille, kun sain Danin, että en tarvitse enkä halua enää häneltä koskaan joulu-tai synttärilahjoja, saa nähdä pitääkö tämä sana tänä jouluna. Äiti kun (niin kuin kyllä minäkin) haluaa ostaa joululahjoja ihan sen takia, että siitä tulee niin iloiseksi, kun näkee toisen ilahtuvan :) Näin muutama viikko sitten painajaistakin siitä, että oli aatto ja olin unohtanut ostaa kaikki joululahjat... Se oli kamalaa :D

Ja nyt kun päästiin tähän minun sortuvaiseen puoleen, esittelen pari juttua mitkä haluaisin Danille hankkia, ja mitkä olisivat kyllä oikeasti ihan tarpeellisiakin.

Vedenpitävä, fleecevuorellinen tai paksumpi ratsastusloimi

Danilla ei ole kuin kankainen ratsastusloimi, joka ei siis pidä vettä. Sateella ja kylmällä paksumpi loimi olisi kuitenkin klipatulle tosi tarpeellinen ja vaikka meiltä löytyykin maneesi, ehtii sinne matkalla kastua jo kummasti. Ilmankin ollaan kumminkin tähänkin asti pärjätty, joten saa nähdä jos sitten joulun jälkeen tulee oikein hyvät alennusmyynnit.

weatherbeetan 400g tallitoppaloimi tai joku vastaava

Danilla on kaksi tallitoppaa, joista toinen on hieman korkekaulainen, mutta kulunut ja täytteet ovat lytyssä. Lisäksi loimi on selkäsaumasta rikki, joten se pitäisi korjata. Toisen toppiksen esittelinkin vasta täällä blogissa ja se on kaikin puolin ihana ja kiva, mutta siinäkään ei ole kaulakappaletta ja tälläisilla -25 pakkasilla se alkaa olla auttamattomasti liian kylmä. Hevonen luovuttaa eniten lämpöä kaulan alueelta, näin ainakin luin hevostietokeskuksen sivuilta...eikö tässä olisi siis riittävän hyvät perustelut investoida johonkin tällaiseen ihanan lämpimään tallitoppaloimeen?! :D

  takajalkojen hivutussuojat

Danilla on takasiin Veredus Garbon gel-suojat, jotka on ehkä maailman parhaat, mutta myöskin niin kalliit, etten raski jatkuvasti niitä pitää. Olen nyt käyttänyt melkein koko ajan pinteleitä takasissa, mutta kurakeleillä ne on kaikkea muuta kuin kätevät. Tällaiset karvalla pehmustetut suojat olisivat Danille hyvät, koska sillä on tosi herkät jalat ja niihin tulee helposti kovista suojista hiertymiä. Ja nämä suojat olisivat myös sen verran edulliset, että niitä voisi pitää päivittäin.


Olisihan sitä muutakin, myös tarpeellista, mitä ponille vielä haluaisin hommata, mutta tuossa nyt ne mitä olen lähiaikoina katsellut nettikaupoista.

Lopuksi esittelen vielä viimeisimmän ostokseni: back on track royal tarrapatjat.

Jossakin aiemmassa postauksessa olenkin tainnut kertoa, että pidän nykyään Danilla öisin lämpöpinteleitä. Ainainen pinteleiden pyörittely ja patjojen kanssa säätäminen alkoi kuitenkin pikkuhiljaa ärsyttämään, joten päätin alkaa katselemaan, mistä löytäisin edulliset tallisuojat. Facebookissa kohdalle osui kuitenkin ilmoitus, jossa myytiin BOT-tarrapatjoja. Minulla kävi tosi hyvä tuuri, sillä ilmoittaja asui naapurikunnassa ja sain suojat kotiin postin kautta kierrättämättä. BOT-tuotteet ovat normaalihintaisena arvokkaita, kuten myös nämä suojat, mutta näistä vähän käytetyistä ja hyväkuntoisista suojista maksoin mielestäni oikein sopuhinnan. Tässä siis hyvä esimerkki, että myös käytettynä voi löytyä tarpeellista ja hyvää tavaraa! :)

Näitä patjoja en ole vielä ehtinyt käyttää kuin alle viikon, joten en osaa sanoa sen tarkemmin käyttökokemuksia, mutta kerron niitä myöhemmin, kun suojat ehtivät olla enemmän käytössä.
Tässä vielä lainaus back on trackin sivuilta, jos joku ei ole aiemmin kuullut tuotteista mitään:

Kaikki Back on Trackin lihas-ja nivelsuojat on valmistettu funktionaalisesta kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä.



Huh, tulipas pitkä ja sekava postaus. Toivottavasti jaksoitte silti lukea. Kaikille oikein mukavia jouluostos-reissuja ;)

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin postauksesta, ja luin kokonaan:) Oon samaa mieltä sun kanssa siitä, että käytettyjä voi yhtä hyvin käyttää ku uusiaki! Ja tuo viimeinen kuva oli tooosi söpö♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit, kiitos kommentista :)! Hih, Dani on aikamoinen huuruparta c:

      Poista