keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

60. vielä lisää juttua menneestä

Töksähtävä ja hassu otsikko mutta en nyt keksinyt yhtään mitään parempaakaan, joten saa kelvata :D Lupasin siis tehdä postauksen, johon laitan vielä lisää kuvia kisoista ja videot, joten tässä se nyt tulee. Ja eiköhän mukaan mahdu vielä muitakin juttuja.

Koulukisojen radoilta en osaa oikein mitään enää kertoa, kun en niistä mitään muista. Mulle käy aina niin, että heti kisaradan jälkeen kaikki vaan jotenkin pyyhkiytyy pois mielestä, enkä osaa kommentoida edes omaa suoritusta. :D Viime postauksessa tuli kumminkin semmoiset pääkohdat, joten eipä kouluradoista sen enempää.

Juuri nyt ei ole paljoa mitään uusia kuulumisia minun ja Danin osalta. Maanantaina tallille tuli raspaaja, joka löysi Danilta pienen palan sudenhampaasta (joskus varmaan sellainen poistettu ja rippeet jääneet). Se sitten poistettiin ja Danilla ei ole nyt kahteen päivään saanut pitää kuolaimia. Danilta piti myös lyhentää reilusti kulmahampaita ja oli sillä myös "normaaleja" piikkejä, mutta muuten suu oli ihan hyvässä kunnossa.

Suomesta löytyy ilmeisesti vain kolme yhtä pitkälle koulutettua raspaaja, kuin tämä meidän tallilla käyvä Hirnuva Hammas. Suosittelen kyllä 100% yrityksen palvelua. Ehdottomasti kannattaa kutsua paikalle, ainakin jos hepalla on jotain ongelmia suun kanssa. Raspauksesta saa tarkan toimenpideraportin, joka jää myös yrityksen tietokantaan ja raspaaja seuraavan kerran näkee suoraan koneelta, mitä on viimeksi tehty. Helppoa ja kätevää :) Hinta-laatusuhde on minusta myös todella hyvä. Suomessa ei usein osata arvostaa hevosten hampaiden hyvää kuntoa, mutta kyllä se vain on täysin eri asia, että raspauksen suorittaa alan ammattilainen kuin esimerkiksi normaali eläinlääkäri. Danilla hampaita on varmasti aiemminkin huollettu säännöllisesti, mutta siltä siitä huolimatta löytyi tuollainen yllätys, jonka vain asiantuntija huomaa. Itse ainakin olen sitä mieltä, että hevosen suun täytyy olla hyvässä kunnossa, jotta siltä voi vaatia onnistuneita suorituksia.

Tähän väliin laitan videon viime viikon seuraestekisoista. 80cm minulla ei ollut ketään kuvaamassa ja 90cm sekä uusinta videoitiin kännykälläni, jonka laatu ei tosiaan päätä huimaa.. Mutta kiitos Sonjalle, joka videot kuvasi! :) Kannattaa katsoa youtubessa, niin näkyy edes vähän paremmin.


Perjantaina ennen koulukisoja Hanna otti videoita, kun harjoittelin kisaratoja. Dani kulki tuolloin aika mukavasti ja pätkiä olisi ollut vielä lisääkin, mutta en jaksanut tähän enempää laittaa. Näitä ei onneksi kuvattu kännykälläni, joten laadun voi laittaa youtubessa 720p :)


Dani liikkui vielä paljon paremmin kilpailuja edeltävänä päivänä, silloin minua ei tosin kovin paljoa kuvattu. Tuosta videosta jo kuitenkin näkee, että Dani liikkui suurimman osan ajasta rentona ja jos videota vertaakin koulukisojen kuviin, huomaa kyllä Danin siellä olleen niskasta jäykkä. Takaosa olisi sunnuntaina myös voinut paremmin toimia.
En jaksa ainakaan nyt tehdä kouluaitojen sisältä kuvatuista materiaaleista mitään koostetta, se tulee vielä joskus jos jaksan videota tubeen ladata. Kuvia löytyy kumminkin vielä lisää.









Loppuun vielä launtaina otettu perhepotretti: äiti ja Poika, Sini ja Viivi, minä ja Dani. Niin ja asioista tietämättömille vielä tiedoksi, että vain Dani on meidän poni. Poika on äidillä vuokralla kerran viikossa ja Sini kokeili Viiviä tuolloin :)
 

Nyt pitääkin lähteä tallille, toivottavasti jaksoitte lukea näin sekavan ja jotenkin oudon postauksen! :D

2 kommenttia:

  1. Hei Sirkku,

    Kauniita kuvia ja hyviä videoita. Mukava että koulukisatkin menivät hyvin. Miten sen sudenhampaan kanssa, arveliko hammaslääkäri, että se on aiheuttanut kipua? Oliko hampaan jäänne näkyvissä vai ikenen sisässä? Näköjään tavallisen hevoslääkärin ammattitaito ei aina riitä vaan tarvitaan erikoistunut hammaslääkäri. Hyvä että suu on nyt kunnossa!

    T. Päivi

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Isommat sudenhampaat satuttavat kuolaimia käyttäviä hevosia, mutta noin pieni pala sudenhammasta ei onneksi ole aiheuttanut kipua. Jäänne oli ilmeisesti suurimmaksi osaksi ikenen sisässä. En päässyt itse maanantaina paikalle, kun raspaaja kävi koulupäivän aikana, joten en aivan tarkasti tiedä.

    VastaaPoista