sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

56. vihdoin hyppäämässä!

Pääsin loppujen lopuksi vasta tänään hyppäämään, sillä Anskulle ei sopinutkaan aiemmin ja haluttiin Hannan kanssa valvovan silmän alle.. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)
Valmennus sujui minusta ihan hyvin ja erityisesti lopuksi hypätyt radat onnistuivat aika hienosti. Laitan tähän nyt piirroksen radasta, niin siitä ehkä helpommin tajuaa kuin jos itse selittäisin.




Aluksi verryttelimme itsenäisesti. Dani tuntui aivan hirvittävän laiskalta, mutta parani onneksi hiljalleen ja kun aloimme hyppäämään, se oli jo vähän parempi. Ensimmäisenä tulimme oikeasta kierroksesta 3.estettä ravissa. Ristikon alla oli vesimatto, jota Dani ei kuitenkaan yhtään kytännyt vaan hyppäsi hyvin. Muutaman kerran jälkeen hyppäsimme kolmosen myös isompana pystynä laukasta. Tämä sujui hyvin.

Ykköseste tultiin vasemmasta kierroksesta, joten sille tie oli hieman haasteellinen. Asioita ei ainakaan helpottanut se, että Dani kyttäsi koko ajan ovipäätyä, joten pystylle oli aika hankala ratsastaa. Unohdin aina joko kädet tai jalat ja samassa koko paketti sitten hajosikin. Homma alkoi kuitenkin sujua, kun muistin käyttää enemmän ulko-apuja.
 Ykkösen jälkeen matkaa jatkettiin sarjalle. Sarja-esteellä teen itse suurimmat virheet: kädet nousevat ja olkapäät jännittyvät. Yksittäisissä hypyissä en lähde niin paljon "nostamaan" hevosta, mutta sarjalla siitä on jotenkin tullut tapa, jota on vaikea korjata. Tänään sujui kumminkin ihan hyvin ja ainakin Dani hyppäsi ongelmitta.

Vielä ennen rataa pomppasimme punaisen talon ja ykkösen kummastakin suunnasta. Talo ei pahemmin jännittänyt Dania ja oikeastaan se hyppäsi sen paremmin kuin minkään muun esteen!

Menin Danilla muutaman radan, ensin noin 70-80cm ja sitten noin 90-100cm. Esteet hypättiin siis kuvan mukaisessa järjestyksessä. Dani eteni varsinkin ensimmäisellä kerralla tosi hyvin ja saatiin me Anskultakin kehuja, että meni kivasti. Isommalla radalla uusin loppuosan, kun toin huonosti sarjalle ja hypyistä tuli hieman epätasaisia. Sitten menikin paremmin ja olin aivan supertyytyväinen Daniin! Oon kyllä niin iloinen, kun se on aika kokenut hyppääjä ja mennyt paljon erilaisia ratoja, niin ei tule vaikeuksia tällaiselle keltanokalle isommillakaan esteillä. Toivottavasti hyvä putki jatkuu, sillä niin kuin jo olen tainnut mainita, ensi viikolla olisi kahdet kisat tulossa :o hirvittää vähän jo etukäteen, mutta onneksi mulla on ainakin hirrrmu hieno poni ♥  vaikka se siellä kisoissa ei niin hieno olisikaan..:D

 Dani ja uusi kiva loimi :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti