maanantai 14. toukokuuta 2012

75. Pomppuponi

Eilen oli aivan superkiva päivä! Olisin halunnut jo silloin ehtiä postaamaan, mutta en (yllätys) kerennyt.. Nytkin kello on jo vähän liikaa, mutta kerron pääpiirteittäin mitä tehtiin.

Rakensimme Hannan kanssa viisi estettä kentälle, joiden tiet koostuivat paljolti pidemmistä linjoista, kun niillä ratsastukseni on aina...öh..ongelmallista :D Ensin Hanna hyppäsi Iksulla ja olin nostelemassa esteitä, jonka jälkeen oli sitten Danin vuoro.

Aloitin verryttelemällä kaikki askellajit aika reippaassa tahdissa läpi. Sen jälkeen tulin kahta ristikkoa ympyräkahdeksikolla ravissa. Dani tuntui alusta asti tosi kivalle ja liikkui hyvin eteenpäin. Sitten hyppäsin muutaman kerran sarjan, jolta jatkoin linjan pystylle. Dani oli aivan loistava, se liikkui hyvin linjat, mutta sain tarvittaessa sen nopeastikin koottua. Alun pienempien hyppyjen jälkeen menin melko pian n. 80 senttisen pienen radan. Ensimmäisen kaarevan linjan ratsastin tosi huonosti, kun käänsin liian jyrkästi ja tulimme ihan pohjaan okserille (näkyy videolla paremmin!). Loppurata olikin sitten hyvä ja poni tuntui huippukivalta! Uusin vielä kaarevan linjan, mutta sen jälkeen en enää hypännyt yhtään isompaa estettä vaan menin molempiin kierroksiin 21m suoraa linjaa eri askelmäärillä. Dani alkoi jo hieman innostuakin, kun lisäsin ihan kunnolla laukkaa, jotta pääsimme linjan kuudella laukalla. Myös lyhentäminen onnistui, vaikka poni olikin aikamoinen energiapallo. Tätä tehtävää Hanna ei kuvannut, joten sitä ei videolla näy.

Loppussa Dani tuntui aivan ihanan vetreälle ja hyvin eteenpäin liikkuvalle. Tein muutaman kerran ravissa askeleenpidennystä, joka on minulla ratsastuksessa todellinen ongelmakohta. Rupean työntämään hevosta liikaa vartalolla eteenpäin ja samantien koko paketti sitten hajoaa käsiin. Nytkin Dani tarjosi nopeaa tikutusvaihdetta, mutta Hannan neuvojen avulla sain jonkinasteista pidennystä aikaiseksi ja ainakin kerran onnistuin todella hyvin! Olin aivan mielissäni, ja vaikka en edelleenkään saanut ponista irti todellakaan sitä mitä siitä voisi oikeanlaisella ratsastuksella saada, olin mitä tyytyväisin. Videolla näkyy yksi jonkinmoinen pidennyksen yritelmä, jota voi ehkä enemmin kutsua temponlisäykseksi...mutta yritys hyvä kymmenen vai miten se menee :D


Video on välillä hieman heiluva, koska Hannalla oli koira mukana, jota piti aina välillä komentaa ja kuvaamiseen keskittyminen oli siis ymmärrettävästi ajoittain hankalaa. Video on nopsasti koottu ja musiikin lätkäisin, minkä satuin nopeasti löytämään.
EDIT. musiikin kanssa tuli ongelma, joten jouduin vaihtamaan sen joksikin pianon pimputukseksi...mutta nyt pitäisi näkyä!
 

Nyt nukkumatti odottaa tai ainakin minä odotan sitä! Pahoittelen mahdollisesti sekavaa postausta, jossa en varmaan muuta hehkuta kuin että Dani oli ihana, mutta niinhän se onkin täydellinen

4 kommenttia: