torstai 23. helmikuuta 2012

50. hiihtiskisat lähestyy!

Näin se aika vaan rientää ja launtaina koittaa vihdoin hiihtoesteratsastuskisat! Minäkin olen onneksi parantunut, olin jo maanantaina tallilla ja kävin myös vähän ratsastamassa Danilla. Päivät ovat olleet kuitenkin tosi kiireisiä ja ehdin vasta tänään treenaamaan hiihtäjäni kanssa pitkän tauon jälkeen.

Tiistaina ratsastin Danilla maneesissa koulua. Sillä ei ole varmaan koskaan ollut yhtä paljon virtaa ihan "normaalissa" maneesiväännössä. Aluksi Dani oli suoraan sanottuna aivan järkyttävä, mutta vertyi onneksi pikkuhiljaa. Oikeaan kierrokseen Dani on jäykempi ja puri vähän kuolaimeen kiinni, joten ratsastin sitä kierrosta enemmän. Sain ponia jo hieman paremmaksi ja suoremmaksi. Lisäksi se esitti varmasti parhaat ravilisäyksensä koskaan :) Olin tosi innoissaan, kun minun ei tarvinnut heilua raipan kanssa jatkuvasti muistuttamassa, vaan Danilla toimi omakin moottori ja se oli jopa reipas. Toivottavasti näitä päiviä on jatkossa lisää, niin super poni oli!

Eilen ratsastin myös ihan perustyöskentelyä. Dani ei ollut lähellekkään yhtä virkeä ja minusta tuntui, että asiat jäivät jotenkin puolitiehen, vaikka poni menikin ihan hyvässä muodossa ja toimi rehellisesti. No, eihän sitä joka päivä voi olla paras päivä.

Tänää olikin sitten "kenraaliharjoitus" tuleviin lauantain kisoihin. Osallistun extreme-luokkaan, joka siis sisältää normaaleja esteitä hevoselle, pujottelun sekä hiihtäjälle kumpareet, kitkaesteen ja hyppyrin. Hiihtäjäni Sonja on vain kerran aiemmin harjoitellut hyppyriä, mutta onnistui tosi hienosti eikä kaatunut kertaakaan! Myös kumpareet sujuivat hyvin.
Radalla ei ollut vasta kuin yksi normaali este rakennettuna, jonka hyppäsimme harjoitukseksi muutaman kerran. Dani hyppäsi innoissaan ja tosi hyvin. Kerran toin sen huonosti esteelle ja päädyimme niin pohjaan, että poni teki järkevän ratkaisun kieltäessään. Launtaina esteet ovat 60-90cm, toivottavasti selviämme niistä silloin kunnialla.. Kompastuskiveksi saattaa osoittautua juuri huonot ponnistuspaikat ja sen seurauksena tullut kielto. Toivon mukaan saan Danin kuitenkin keskittymään ja tuotua hyville paikoille.



Menen Viivin ja Hannan perässä Speedy-luokassa ja kävimme tänään myös tämän tamman kanssa pellolla harjoittelemassa. Viivillä pääsee ihan mieletöntä vauhtia, mutta onneksi olen aika hyvä keikkumaan suksilla perässä. Ainakin tänään kaatumisilta vältyttiin, tosin ei kaikkien osapuolten kohdalla :D Viivi veti yhden kulman vähän pitkäksi ja päätyi lopulta syvään hankeen. Näkyi vaan iso pöllähdys lunta, kun Hanna tupsahti Viivin pään yli lumeen. Hanna näytti ihan elävältä lumiukolta :D kummallekkaan osapuolelle ei onneksi sattunut mitään ja kun Viivi saatiin kiinni, jatkoimme vielä treenejä.

Seuraava postaus tulee varmaan kisojen jälkeen - sitten kuulette miten minun ja Danin ensimmäiset kisat sujuivat! Nyt vain kisafiilistä keräämään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti