sunnuntai 12. helmikuuta 2012

47. viikonlopun tapahtumia (+video)

Heissan!
Täällä kirjoittelee tällä hetkellä tosi iloinen ja tyytyväinen ponin omistaja :) Eilinen Anskun valmennus opetti minulle taas niin hurjasti asioita, että ei sitä voi edes uskoa.
Kello on jo sen verran paljon, että en kerro nyt kauhean tarkasti mitä ollaan Danin kanssa touhuiltu, mutta pääpiirteittään kyllä.

Perjantaina pääsimme Hannan kanssa jo aikaisin koulusta, joten ehdimme tallille hyvissä ajoin ja lähdimme hevosilla maastoon. Reissu Aarniometsään oli todella ihana (ja vauhdikas!) lukuunottamatta pientä jännitysefektiä, kun kohtasimme mönkijöitä ja moottorikelkkoja... Kelkkailijoita karkuun ratsastaminen ei ollut mitään niin hohdokasta, mutta ehjänä selvittiin ja kivaa oli kaikesta huolimatta! :)

Launtaina koittikin sitten jo edellä mainittu Anskun tehovalmenus. Aluksi taivuttelimme hevosia käynnissä ja ravissa, mikä osoittautuikin aivan tarpeeksi haasteelliseksi, Dani kun oli kaikkea muuta kuin yhteistyöhaluinen! Niin kuin yleensäkkin, Anskun valmennus on aika vapaamuotoinen ja voin milloin tahansa vaikka pysähtyä ja kysyä, mitä tehdä. Nytkin Ansku joutui lähes kädestä pitäen neuvomaan ja katsomaan, mutta työ tuotti tulosta. Jos Dani aluksi oli todella hidas pohkeelle, vino ja kulki vastakaulalla, niin puolen tunnin jälkeen minusta tuntui, kuin olisin istunut eri hevosen selässä! Poni kulki rentona, liikkui hyvin eteenpäin ja tuntui todella tasaiselta eikä yhtään vastaan hangoittelevalta :) Olin hyvin tyytyväinen (kerrankin myös itseeni)!
 Anskun valmennus kestää oikeastaan poikkuksetta yli tunnin: välillä pysähdytään miettimään ongelmakohtaa ja samaa liikettä hinkataan pitkäänkin, kunnes se sujuu.
 Myös eilen olimme maneesilla hyvinkin puolitoista tuntia ja "alkuverryttelyjen" jälkeen aloimme hypätä pitkää jumppasarjaa. Jumppis oli keskellä maneesia ja siinä oli vuorotellen puomi ja kavaletti. Olin tyytyväinen Danin panokseen tehtävällä, mutta itse olisin halunnut korjata istuntaani vielä paremmaksi.
 Valmennuksesta jäi kuitenkin ihan supertyytyväinen mieli ja taas tuntui siltä, niin kuin olisin kokonaan uusi ratsastaja! :)
 Joku varmaa miettii, kuka ihme tuo Ansku oikein mahtaa olla. Ansku on siis kansallisen tason este-ja kouluratsastaja sekä jonkin sortin ohjaaja/opettaja, mutta ei ole suorittanut tutkintoaan loppuun (eikä varmasti ainakaan tämän hetkisessä elämäntilanteessa aiokkaan suorittaa). Anskulla on kolme hevosta samalla tallilla, jossa Dani majailee ja hän on aina auttamassa, kun minä ja Hanna painiskelemme ties minkälaisten ongelmien kanssa :D Ansku on ollut myös Saksassa isolla ratsutustallilla töissä.

Tänään eli sunnuntaina oli pitkästä aikaa hiihtispäivä! Laitoimme pellolle auratulle reitille myös muutaman esteen ja hiihtäjäni Sonja pääsi harjoittelemaan hyppyristä selviytymistä. En ole vielä päättänyt, osallistunko kisoissa speedy (ei esteitä) vai extreme (hyppyrit ja esteet) -luokkaan.
Sonja selvisi hyppyristä pääosin kaatuilematta ja muuten homma sujui mallikaasti ja etenkin vauhdikkaasti, varsin lumisesta säästä huolimatta :)

Viikonlopun aikana olen vaihtelevalla innolla tehnyt uutta videota, josta löytyy materiaalia viime kesästä näihin päiviin. Materiaalia minulla on harmi vain hyvin vähäisesti HD-laatuisena, mutta halusin sellaisena tämän videon toteuttaa. Toivottavasti siitä ei kuitenkaan tullut ihan yksitoikkoinen. Editoinnin toteutuin AVS video editorilla, jota käytin nyt ensimmäistä kertaa, joten jälki ei ole mitään päätä huimaavaa :D Jotkin rytmitykset meni vähän metsään, mutta muuten videosta tuli omasta mielestäni ihan kohtuullinen näin pikaisesti tehtynä :) Katso video TÄSTÄ HD-laatuisena, kiitos! Kommentit ovat varsin tervetulleita :--)
Videolla esiintyy minun, Danin ja Armin lisäksi Hanna sekä Viivi ja taitaa siellä myös isosiskoni näkyä :p

  IIK ne pussaa! :DD

Siinäpä oli taas tosi lyhyesti kirjoitettu postaus, mutta toivottavasti jaksoitte lukea ja eritysesti katsoa videon =)

5 kommenttia:

  1. meeks mää tosa yhesä kohtaa danilla vai misä näyn?

    <3 simba

    VastaaPoista
  2. Kiitos :--)
    Simba menee kyllä yhessä kohassa ;) Koitahan ottaa selville missä. =D

    VastaaPoista
  3. eiiiiih määhän meen tossa alussa :D hahah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :DD muaki vähä nauratti mutta poni oli hieno niin aattelin et antaa mennä :D h0h0

      Poista