torstai 2. helmikuuta 2012

45. lumiukot liikkeellä

Mittarissa -30 astetta.. Hrrr toosi kiva! Ratsastamaan ei ole oikein päässyt, ulos ei voi edes nokkaa pistää :O Nyt todellakin toivoisi, että olis jo kesä! Talvi sinänsä on ihan kiva, mutta tämmöset pakkaset ei..

Eilen minä ja Hanna uhmattiin kuitenkin kaikkia luonnonlakeja ja lähdettiin illalla hevosten kanssa maneesille. Oli kyllä (taas) sellainen lumiukko-olo ettei toiste :D Painoinkin varmaan 10kg enemmän kuin tavallisesti, Dani parka...
 Maneesissa niin Dani kuin Viivikin olivat molemmat kankeita ja tönkköjä kuin jääpalikat! Alku vaikutti ihan hyvältä, kun taivuttelin Dania kaynnissä, eikä se tuntunut niin jäykältä kuin olin olettanut. Jääpalikka-vaihe tuli kuitenkin vastaan, kun yritin nostaa ponille ravia. Dani ei ole ainakaan muistaakseni tehnyt joulun jälkeen mitään typeryyksiä ratsastaessa (jumittanut, pukittanut tmv), mutta nyt se oli selvästi sitä mieltä, että ilma on ihan liian kylmä liikkumiseen! Jouduin näyttämään ponille taasen kaapin paikan, jotta päästiin yhteisymmärrykseen. Loppu sujuikin sitten vallan mainiosti ja sain tuolla (varsin lyhytkestoisella) lenkillä pojasta irti ihan kivan tuntoista ravia! :) Oli kyllä ihana käydä ratsastamassa, aina se piristää mieltä vaikka olisi kuinka kylmää!

Tähän väliin lisään muutaman kuvan melkein yhtä kylmästä sunnuntaista, kun Tiina oli kuvaamassa meitä. En ole vielä ehtinyt saada kaikkia kuvia ja saaduista suurin osa oli aika karmeita (siis ratsukon osalta, ei muuten!) Kiitos kumminkin Tiinalle, kun jaksoi kylmällä tulla kentän laidalle värjöttelemään :)!



Mainitsin viime postauksessa sopivat varusteet hevosellesi-kurssin, joka pidettiin siis lauantaina jäätävistä olosuhteista huolimatta! Ensimmäiset pari tuntia oli teoriaa, joka käsitteli lähinnä satulan sovitusta ja sopivuutta hevoselle. Asiantuntijana toimi Mäntsälästä asti tullut Tiina Suni. Luento oli tosi hyödyllinen ja sain sieltä paljon uutta tietoa.
Kurssi jatkui iltapäivällä demonstraatiolla maneesissa. Pakkasta oli todellakin riittävästä, mutta siitä huolimatta värjöttelin katsomossa useamman tunnin! Olin hyvin tyytyväinen myös tähän osaan kurssia ja paikalta ei vain malttanut lähteä, vaikka kylmä oli. Suosittelen kyllä luentoa kaikille, tosin sen verran on sanottava, että tieto lisää tuskaa..! Tapahtuma järjestettiin siis täällä meidän kotitallilla ja järjestäjänä toimi HevosAgro.

Tämän kurssin jälkeen, joka loppui noin neljän aikoihin, minulla ja Hannalla oli vielä hevoset liikuttamatta ja hoitamatta. Niinpä tallihommien valmistuttua nousimme ratsaille, Hanna vaihteeksi "hoitohevosensa" Iksun selkään ja minä Danin. Menin taas ilman satulaa, kun se on paljon kivempaa näin kylmillä ilmoilla :) Ratsastimme pellolla ihanan tähtitaivaan alla ja hetki oli jotenkin satumainen..
Launtaina tuli siis keikuttua jälleen koko päivä tallilla, kun minulla oli silloin vielä aamutallikin! Päivä oli kuitenkin antoisa, joten ei valittamista :)


kunpa olis jo kesä..olisi lämmintä ja pääsisi hyppäämään!

En välttämättä postaile nyt aivan niin usein kuin tavallisesti, sillä ratsastus näillä keleillä ei ole mitään ihan niin aktiivista ja blogiin ei siis ole oikein mitään uutta kirjoitettavaa. Jos teillä on kumminkin heittää jotain ideoita erikoispostauksiin, niitä otan edelleenkin vastaan :) Ei muuta kun lämpimämpiä ilmoja odotellessa!

 Meidän Miki tykkää lumesta ja kylmästä ja se toivottelee kaikille oikein hauskoja pakkaspäiviä! ;)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jep!:--) tuo on kyllä musta vähän kökkö D: mutta pakko oli vaihtaa kun kyllästyin edelliseen niin täysin!

      Poista