keskiviikko 8. helmikuuta 2012

46. jääkauden kuulumiset

Pahoitteluni tästä blogini jääkaudesta, mutta ulkonakin on pysytellyt sellainen pakkanen, että ei oikein ole päässyt ratsastamaan, joten juuri mitään kirjoitettavaa ei ole. Lisäksi viikonloppuna tapahtui todella kauhea ja surullinen asia, kun luokkakaverini teki itsemurhan. En halua kommentoida asiaa tämän enempää. Postausintoa ei siis ole nyt oikein ollut, toivottavasti ymmärrätte.

Varmaan melkein joka blogissa on lähiaikoina valitettu pakkasesta ja niin valitan minäkin! Tulisi jo kesä! Maanantaina pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan Danilla oikeasti kunnolla, mikä olikin todellinen päivän pelastus.
Aluksi menimme Hannan kanssa koulua maneesissa noin puoli tuntia. Dani toimi muuten todella hienosti, mutta ensimmäisessä laukannostossa se proteistoi oikein kunnon "rodeokohtauksella" ja meinasin lentää selästä. Jouduin kääntämään ponin äkkiä pikkuvoltille, josta laitoin sen sitten niin nopeasti kuin mahdollista liikeelle. Laukkasin kumpaankin suuntaan vauhdikkaammin maneesia ympäri, jonka jälkeen Dani olikin aivan loistava! Se toimi tosi hienosti, kun taivuttelin ja tein väistöjä ravissa.
Kun olin ratsastanut kaikki askellajit hyvin läpi ja Dani oli mukavan vetreä, maneesiin tuli lisää ratsukoita ja päätimme lähteä Hannan kanssa pellolle.
Danilla oli lukuisista vapaapäivistä johtuen paljon virtaa ja poni tuntui jopa hieman kuurolle pidätteiden suhteen. Sain kuitenkin energian suunnattua oikeaan paikkaan ja ai että kun Dani ravasi hienosti! Laukkasin myös ulkona jonkin aikaa ja Dani tuntui nauttivan täysin siemauksin, kun se pitkästä aikaa pääsi kunnolla liikkumaan!

Toivon todella, että pahimmat pakkaset ovat nyt takana päin. Viikonloppu näyttää ainakin tällähetkellä ihan hyvältä. Nyt mittarissa on noin -20, joten koitan vielä tänään käydä Danin liikuttamassa. Perjantaina kelien salliessa on Pian estevalmennus ja me ollaan viimeksi hypätty....hmm! Pian valmennuksessa kaksi viikkoa sitten.. :S hohoijaa, saa nähdä mitä siitäkin tulee. No, toivottavasti valmennus kuitenkin toteutuu ettei TAAS nämä ihanat kelit pilaa suunnitelmia.

Lisään tähän loppuun noin viisi viikkoa sitten kuvatun koosteen, jossa on siis materiaalia Anskun estevalkasta ja kerrasta, jossa hyppään ilman satulaa. Koitan ylihuomenna saada jonkun kuvaamaan meidän menoa, niin voisi sitten verrata mihin suuntaan meidän kehitys on mennyt :) Itse kun katson tuota videota, niin toivon todella, että ratastukseni ei näytä enää ihan tuolta..:D Muutenkin näytän aika jäätävältä lumiukolta kaikki toppavaatteet päällä. Mutta eipä selitellä enempää, katsokaa itse!


Tulipas vähän sekava teksti, toivottavasti saitte kumminkin jotain selkoa jostain. Tiinan ottamia kuvia tulee muuten vielä joskus lisää kunhan saan ne hyppysiini..:)

3 kommenttia:

  1. Heips!
    Otan osaa kaverisi kuolemaan! :( Se ei ole mikään mukava juttu...

    Asiasta toiseen sinun ja Danin meno näyttää hyvältä! :) Tosi kiva nähdä kuinka ponikin tykkää menosta ja on onnellinen ;)

    VastaaPoista
  2. Hei Sirkku,

    Samoin otan osaa. On varmasti ollut melkoinen järkytys.

    Hienon näköistä menoa videolla :-) Harmi kun pakkaset vaan jatkuu ja jatkuu. Jospa se nyt viikonloppuna tosiaan lämpenisi.

    Olen muuten liittynyt mukaan sivuston jäseneksi.

    T. Päivi

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kirsi ja Päivi!
    Koitan saada joku päivä uusia videoita, niin näette miltä meno nykyään näyttää :) Toivottavasti nyt tosiaan lauhtuu, että päästäisiin kunnolla treenaamaan!

    VastaaPoista