keskiviikko 7. syyskuuta 2011

17. muistoja kesästä

Niin kuin otsikko jo kertoo, aion kirjoittaa parhaimmista hetkistä kesällä. Halusin tehdä tällaisen postauksen, koska minulla ei ole uutta kuvamateriaalia eikä muutenkaan oikein inspistä kertoa, mitä ollaan lähiaikoina Armin kanssa touhuttu.

Kesä 2011 vierähti luultavasti nopeammin kuin yksikään kesä sitä ennen! Tai siltä se ainakin tuntui. Taisin olla koko ajan jossain menossa, koska kun jälkikäteen mietin, tuntuu, etten ehtinyt tekemään kesällä mitään. Mutta todellisuudessa asia taisi olla ihan toisin.
Kesä oli erityisen opettavainen ja hurjan lämmin. Armin kanssa olisin halunnut kisata ja olla muutenkin enemmän, vaikka hoidinkin sitä päivittäin. Kuitenkin kaksi viikkoa Armi oli kotonaan laitumella ja minä niistä toisen viikon riparilla. Sen ajan olisin mieluiten ollut myös ratsastamassa..:)

Katselin äsken läpi monta kansiollista kuvia, ja minua harmittaa, kun kesältä ei ole esim. kuvia niistä ihanista lämpimistä päivistä, kun laukkasimme pelloilla ilman satulaa.. Mutta onneksi jotakin on sentään saatu talletettua.



Kalajoen kisat eivät oikeastaan kuuluneet kesälomalle, mutta kesään kuitenkin, sillä ne kisattiin viimeisenä kouluviikkona. Nämä kilpailut olivat minun ja Armin ensimmäiset kisat. Päivä oli harmaa ja ilmassa oli pieni sateenuhka, mutta selvisimme kastumatta. Itseäni jännitti ensimmäisiin kisoihin lähteminen, varsinkin, kun minun ja ex-ylläpitoponini Lilithin ekat kisat olivat kaikkea muuta kuin hieno kokemus.. Armi käyttäytyi kuitenkin kisapaikalla kuin parhaankin opetusmestarin tapoihin kuuluu ja kaikki pelkoni osoittautuivat turhaksi. Kummatkin luokat, 65cm ja 85cm menivät todella hyvin ja kisoista minulle jäi loistava fiilis. Tämä kokemus antoi minulle rutkasti lisää itsevarmuutta ja luottamusta Armiin.



Valmennukset ovat tottakai olleet myös kesän tärkeitä hetkiä! Yllä oleva kuva on otettu Merin valmennuksesta. Olisin toivonut kesälle ehkä lisääkin valkkoja, niitä oli minusta esimerkiksi vuotta 2010 vähemmän. Yksi parhaiten mieleen jääneistä kerroista on juuri Merin valmennus alkukesästä (kuva ei liity siihen). Olin valkassa Hannan kanssa kahdestaan ja hyppäsimme yksittäistä estettä, joka oli kahdeksikon keskellä. Lopuksi Meri sitten nosti estettä ja viimeisenä hyppäsimme oikeasti jo aika jättimäisen okserin! Muistan sen tunteen, kun katsoin estettä ja pala oli nousta kurkkuun.. Puomit olivat melkein tolppien viimeisissä rei'issä! Vaikka Ateljeella tolpat ovat kyllä aika pieniä.


kuvannut Tarja Kiviranta

Haapajärven ponimalja on yksi parhaiten mieleen jääneistä kokemuksista, tottakai! Kisasimme tuolloin sateisella ilmalla luokat 70cm ja 80cm ja sijoituimme ponimaljassa kolmanneksi! Jouduimme odottamaan kisapaikalla tosi pitkään, ennen kuin tulokset julkaistiin. Kyllä olisi harmittanut jos emme olisikaan sitten pärjänneet. Armi ei ollut Haapajärvellä parhaassa mahdollisessa iskussa ja tuskin olisimme pärjänneet, ellei suurin osa 80cm luokassa hyppäävistä olisi kieltänyt radalta ulos. Onneksi Armi on yleensä aina varma ylittäjä ja ylemmässä kuvassa oleva laine-este oli juuri todella monien kilpailijoiden kompastuskivi. Armi ylitti esteen ilman mitään ongelmia. Noista kisoista jäi kyllä tosi hyvä mieli, ansaitsin samalla ensimmäisen rahavoittoni estekisoista ;)



Tämä(kin) kuva taitaa löytyä tuosta paljon kuvia sisältäneestä postauksesta Merellistä elämää. 

Tuskin paremmin voi viettää viimeistä lomapäivää kuin uittamalla hevosia Kalajoen rannalla? Omasta mielestäni parempaa tapaa tuskin löytyy :)! Armi oli tosi rohkea vesipeto, se meni syvällekkin veteen nätisti kehottamalla. Itsellä oli tosin vielä tuo hevosen-viereen-liukuminen -tekniikka vähän hukassa. Märkiä siis oltiin koko konkkaronkka, mutta hauskaa oli ja suosittelen jokaiselle joka ei ole vielä vastaavaa kokenut! :D



Ja vielä loppuun Armin kesäpose :)

2 kommenttia: