lauantai 23. heinäkuuta 2011

2. aamujumppa

Menin tänään jo vähän 8 jälkeen aamutallille Hannan kanssa. Ruokittiin hevoset ja vietiin ne ulos helteeseen. Jo aamulla oli yli +20 astetta. Siivoiltiin karsinat ja mietittiin sitten jaksetaanko lähteä liikuttamaan vai ei. Kumpikin oltiin niin väsyneitä, että istuttiin vaan kuumissaan tallin portailla ja ihmeteltiin maailman menoa..:D
Saatiin itsemme kuitenkin liikenteeseen ja hain Armin sisälle. Harjasin sen hyvin ja suihkuttelin kaulalle ja mahan alle kärpäskarkotetta (joka on kyllä varsin huonoa). Olin ennen Hannaa valmis ja jouduin hieman odottelemaan, että päästiin lähtemään. 

Kentällä aloin melkein heti ravaamaan pääty-ympyrällä. Armi oli hieman tahkea aamun kuumuudessa, mutta tarpeeksi heräteltyäni sitä sain ponin jo aika hyvin toimimaan. Kumpaankin suuntaan ympyrällä ravattuani aloin tehdä loivaa kiemuraa molemmilla pitkillä sivuilla. Tarkoituksenani oli saada kummatkin kyljet ponilta hyvin venymään ja oikeassa paikassa pojan kulkemaan myös suoraa. Armi oli yhteistyöhaluinen ja kulki mukavasti. Jatkoin samaa tehtävää laukassa, sekin sujui hyvin.

Laukkasin kumpaankin kierrokseen vielä suoralla uralla ja säätelin laukkaa hitaammasta nopeaksi. Suklaaponi suoriutui tästäkin hienosti, ja annoin sen kävellä hetken. Sitten ravailimme hetken ja tehtiin vielä laukanvaihtoja kahdeksikolla. Poni toimi yhtä hyvästi kuin ennenkin, ei siis mitään ongelmia :)
Hanna oli tietysti myös ratsastamassa Viivillä, ja mietittiin sitten mitä voitaisiin tehdä loppuverryttelyksi. Hanna ehdotti kolmikaarista ja lähdimme tehtävälle. Lisäsin ravia aina pitkällä sivulla, ensimmäisellä kerralla jouduin vähän potkaisemaan kun Armi tuntui niin hitaalta. Sen jälkeen poni olikin terhakkana. Muu sujuikin sitten hyvin, Armi kulki kevyellä tuntumalla kivassa muodossa ja takaset toimi hyvästi.


Seuraavana päivänä onkin sitten lähtö Haapajärven kisoihin! Armi on niin varma matkustaja, lastattava ja muutenkin rauhallinen kisapaikoilla, joten sitä ei tarvitse sen kummemmin jännittää. Mutta tietysti oma suoriutuminen itse radalla on aina vähän jänskää ;) Ei kuitenkaan ekaa kertaa lähdetä 70cm ja 80cm hyppäämään, joten tuskin tulee suurempia ongelmia (toivottavasti :D)
Huomista varten pestiin sitten ratsastuksen jälkeen vielä urakalla varusteita, ja niistä tulikin superhienoja! Kelpaa lähteä kisoihin :)
Illalla vielä heppojen sisälle otto, tavarat valmiiksi autoon ja huomiseen valmistautumaan. Saa nähdä mitä tulevan pitää, kohtahan tuon näkee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti