lauantai 6. huhtikuuta 2013

166. Paluu pääsiäiseen (kuvia!)

Varoitan jo etukäteen mahdollisesti sekavasta ja pitkästä postauksesta, mutta pistetään se tämän yöllisen ajankohdan piikkiin...kuvien lisäksi loppupuolelta löytyy muuten myös video.

Olenpas ollut luvattoman saamaton blogin suhteen, ja samaan lauseeseen voisin sanoa, että niin kyllä koulunkin suhteen... Ensi viikolla alkaa koeviikko ja ainakaan toistaiseksi en ole huomannut itsessäni tässä edellisen viiden viikon aikana oppimisen merkkejä. Apuaa, tässä jaksossa on hankalia aineita.

Menipäs asiasta kukkaruukkuun, joten palataan aiheeseen. Edelliset postaukset ovat tainneet olla jotain täyttä sekasotkua, niin yritän nyt kertoa vähän oleellisempia juttuja. Pääsiäsloman siskoni oli tosiaan kotona käymässä ja joka päivä oli kamera tallilla mukana, kivaa :) Muutenkin pieni paussi lukiosta tuli kyllä tarpeeseen ja ihana oli viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa!

Tiistaina oli aika palata ankeaan arkeen, mutta onneksi Hanna tuli jo seuraavana iltana käymään ja on vielä koko viikonlopun kotipuolessa. Myöskin Dani on ollut todella mukava ratsastaa viime aikoina - oikeastaan se vain paranee päivä päivältä. Nyt olen kuitenkin joutunut pitämään ponilla kaksi vapaapäivää, kun se oli torstaina tarhassa onnistunut pudottamaan toisen takakenkänsä, eikä kengittäjä ole toistaiseksi ehtinyt laittamaan uutta. Kengän tiputtamisen lisäksi krokotiilit ovat olleet jälleen Danin kimpussa ja sillä on aivan ruununrajassa (myöskin takasessa) ihan mojovan kokoinen vekki :/ Pitää yrittää olla mahdollisimman huolellinen, että ei pääsisi imppari iskemään.. Välillä meinaa jo ymmärrys loppua, kun tuntuu, että poni ei ole tervettä päivää nähnytkään..! Okei, onneksi tämä oli pelkkää liioittelua.

Mutta nyt niihin kuviin, joita tosiaan edelliseltä viikonlopulta tuli runsain mitoin. Eikä tässä ole lähellekään kaikki! Kuvauksesta kiitos kuuluu Sinille :) Koitan samalla myös hieman kertoa ratsastuksista, mitä enää niistä muistan.

Kuvia perjantailta (29.3).


 Laukanvaihto Danin tyylillä :D


Jalatkin melkein siellä missä pitäisi..



Kentän pohja oli tuolloin aika kivassa kunnossa (nyt en ole kyllä tilannetta käynyt katsomassa), mutta treeni oli pääosin ravipainoitteista, kun laukassa huomasi, että poni ei voi parastaan siinä antaa. Ratsastus oli myös toinen kerta uudella satulalla, joten mikäs siinä oli istuessa. :) Kauhean monimutkaisia juttuja en tainnut kentällä tehdä, mutta Dani oli kyllä mukavan rento ja miellyttävä ratsastaa.

Kuvia launtailta (30.3).


Dani näkee puomin..

..."jiihaa"!


Olipas vähän yksitoikkoisia kuvia. Dani ei seuraavana päivänä ollut ihan niin hyvä kuin edellisenä, mutta aika kiva kumminkin. Kuten parista kuvasta näkee, menin neljää puomia neliapilatehtävänä. Pohja oli hieman raskas, joten pysyimme myös tuolloin pääasiassa ravissa. Loppua kohden Dani parani huomattavasti ja loppuraveissa oli todella hyvän oloinen.

Sunnuntaina pidin Sinille Danilla tunnin. Sisko kehui, että Dani on muuttunut kovasti ja nimenomaan positiiviseen suuntaan - se liikkuu paljon tahdikkaammin ja pyöreämmin, kuin esimerkiksi vielä viime kesänä saati vuosi sitten.

Vähän piti päästä ratsukko tuulettumaan pellolle tiukan kurini alta ;)

Maanantaina päätin kokeilla Danin kanssa ratsastusta kaulanarulla. Aiemmin olen joskus hömpötellyt sen kanssa vain päitset päässä, ja silloin Dani toimi ihan normaalisti. Kaulanarulla en ole kuitenkaan koskaan ennen mennyt, joten en tiennyt yhtään miten poni siihen suhtautuu. Kokemus oli varsin hyvä - Dani kuunteli istuntaa erinomaisesti eikä minkäänlaisia ongelmia ilmennyt!

Ennen kuin vaihdoin suitset naruun kävin alkuverrytelemässä maneesissa, jossa koitin työstää Dania enemmän myös laukassa, kun edellisinä päivinä se oli jäänyt vähäiseksi. Laukka pyöri todella hyvin, mutta en saanut sitä täysin ratsastettua läpi.

Kuvia maanantailta (1.4).





Lopuksi päästimme Danin hölkkäilemään hieman itsekseen, siitä tulee myöhemmin lisää kuvia.

 Se on niiiiin söpö pikkuinen, että varmaan halkean jos katson liikaa tätä kuvaa! :D

Tässä vielä pieni video maanantaina kuvatuista pätkistä.


Tiistaina olikin parin viikon tauon jälkeen Anskun estevalmennuksen vuoro. Aluksi itsellä oli hakemista vähän kaikessa, mutta poni hoito hommat hienosti ja lopuksi hypätyt noin 80-90 senttiset radat menivät hyvin tasaisesti!

Keskiviikkona ratsastin itsekseni maneesissa koulutreeniin. Hyvä putki jatkui, ja varsinkin Danin laukka tuntui aivan älyttömän hyvälle. Tyytyväisempi en olisi ratsastuksen jälkeen voinut olla :)

Loppuviikosta kerroinkin jo postauksen alussa, joten en palaa siihen sen kummemin. Toivottavasti huomenna pääsen takaisin selkään!

9 kommenttia: