maanantai 1. huhtikuuta 2013

165. Satulajuttuja (+ haaste)

Viime päivät ovat menneet tiiviisti talleillessa ja kuviakin on räpsitty suunnilleen koko talven edestä! Niitä on itse asiassa niin paljon, että taidan tehdä vielä oman kuvapostauksen pääsiäisen otoksista.

Kuluneella viikolla olen ottanut Danin kanssa aika rennosti, enimmäkseen olen ratsastanut pellolla ja kentällä, kun ilmat ovat olleet niin loistavat. Keskiviikkona oli kumminkin erityinen päivä, kun tallille tuli satula-auto. Jostain syystä en ole maininnut blogissa mitään satulapulmista, vaikka se on ollut monta kertaa mielessä, mutta Danin koulusatula on tosiaan alkanut valua sillä eteen. Halusin myös, että satulaseppä tarkistaa estesatulan sopivuuden.
 Estesatulan kanssa ei ole ollut mitään varsinaisia ongelmia, ja myös sepän mukaan satula istuu vielä ihan hyvin selkään. Keskellä satulaa on kuitenkin ns. kuollut paikka, jossa toppaukset eivät ole aivan tarpeeksi hyvin hevosta vasten, joten sain ohjeeksi käyttää ohutta romaania satulan alla. Myös toppaamista mietittiin, mutta kuitenkaan se ei olisi välttämättä korjannut ongelmaa, vaan jopa huonontanut satulan sopivuutta.


Yllä olevassa kuvassa näkyy sitten se juttu mikä on pari päivää kihelmöinyt mielen päällä - uusi, ihana ja tavattoman täydellinen Kiefferin koulusatula. Jutussa on kuitenkin pari mutkaa, muun muassa se että satulat eivät tahdo olla ilmaisia...ei siis ole tämäkään kappale. Satula on nyt meillä kumminkin testissä ja ainakin toistaiseksi se on ollut kaikin tavoin ihan mahtava. Vanha koulupenkki lähti eilen sovitukseen ja saadaan siis toivottavasti myytyä pois, niin jos saisin sitten hankittua tämän ihanuuden omaksi asti. Ja kuvissa ei tosiaan ole jalustimia, kun uuteen satulaan ei niitä saa laittaa.


Sain kivan haasteen Essiltä, jonka päätin tehdä nyt tähän loppuun. Kiitos haasteesta :)

Ohjeet:
Tämän pienen haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 faktaa itsestään 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa 5. Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut 6. Ei takaisin haastamista
Kaikki halukkaat voivat tehdä haasteen :)

11 faktaa itsestäni

1. Minulla on matkaa täysi-ikäisyyteen enää alle vuosi, hui. Ja sehän tarkoittaa sitä, että menen tänä vuonna autokouluun! En kyllä tunne oloani niin "vanhaksi" :D!

2. En vieläkään tiedä kumpaan lajiin haluan enemmän panostaa, kouluun vai esteisiin. Dani menee molempia hyvin ja tykkään itsekin sekä hypätä että ratsastaa sileällä. Sinänsä sillä ei taida olla niin suurta merkitystä, tiedänkö kumpi on minun oikea lajini, mutta välillä valmennuksien kanssa on hankalaa, kun haluaisin myös kouluvalmennuksiin, mutta kaikkeen ei ole rahaa. Niinpä olen nyt lähinnä käynyt estevalkoissa, mutta haaveena on panostaa enemmän myös koulupuolella treenailuun ja kisailuun. :)

3. Lempielokuviani ovat Disneyn animaatioelokuvat ja muutkin varmaan enempi lapsille tarkoitetut leffat :D En tykkää ollenkaan katsoa mitään kauhua, vaan mieluummin valitsen komediaa tmv.

4. Koska näitä faktoja on tosi vaikea keksiä niin kerrottakoon nyt vaikka, että joskus pienenä sain sellaisen suuren pehmonallen, jonka nimesin Helskuukkeliksi. Jostain syystä tämä nimi huvittaa aina muita..:D

5. Meillä on Danin ja Mikin lisäksi ollut lemmikkinä aiemmin kissa, Chili.

6. En tiedä yhtään missä aion jatkaa opiskelua lukion jälkeen, ja se stressaa aina välillä. Lukiossa on yleensä mukavaa ja viihdyn siellä, mutta välillä tekisi mieli siirtyä koko päiväiseksi heppatytöksi.:p

7. Koulusta puheen ollen lempiaineitani ovat äidinkieli ja psykologia jaja historiakin on kivaa. Yleensäkin aineet missä saa kirjoitella sujuu parhaiten ja niistä myös tykkään. Haluaisin myös oppia monia kieliä, mutta toistaiseksi kielipääni ei ole kokenut mitään kehittymisen merkkejä - ja se on surkea :D Myöskään matikka ei oikein pahemmin kiinnosta, ja siirryinkin pitkästä lyhyeen tämän jakson alussa.

8. Rrrrakastan poneja, mutta unelmissani ratsastan valtavalla kouluhevosella...

9. Fantasiakirjat on ihania! Tykkään muutenkin lukea tosi paljon kaikkia mahdollisia romaaneja, mutta siihen ei ole vaan hirveästi aikaa.

10. Olen aikonut jo varmaan puoli vuotta värjätä hiukseni, mutta en ole vieläkään tehnyt sitä, kun aina mietin että alkaa kaduttaa/hiuksien kunto menee huonoksi. Joten saa nähdä tuleeko niihin koskaan uutta väriä.

11. Haluaisin tällä hetkellä ihan hirveästi päästä kisoihin! Ja oikestaan enemmin koulukisoihin, mutta kahdet alue-esteet ovat tähtäimessä tulevassa kuussa niin saa nähdä...


11 kysymykseen vastaus

1. Mikä on unelma ammattisi?
Tietäisinkin! Toimittaja ja ratsastusvalmentaja tulevat kyllä ensimmäisenä mieleen.

2. Minne haluaisit matkustaa kaikista eniten?
En osaa millään sanoa vain yhtä, kun haluaisin nähdä koko maailman.. :p Mutta jos mihin tahansa pääsisi niin enköhän lähtisi ensimmäisenä Aasiaan tai Australiaan.

3. Mitä toivot tulevaisuudelta?
Sitä, että pääsisin opiskelemaan ammattiin josta pidän, ja voisin myös jatkaa ratsastamista ainakin harrastusmielessä.

4. Mistä haaveilet eniten?
En oikeastaan tiedä. Ehkä siitä, että kesällä pääsisi taas heppojen kanssa mökille. :)

5. Onko sinulla paljon kavereita vai jonkin verran(2-10) hyviä ystäviä?
Kavereita on kyllä aika paljon, mutta enimmäkseen vietän aikaa hyvien ystävien kanssa, eli kumpiakin löytyy :D tajusinkohan nyt ihan oikein kysymystä :D

6. Bloggaamisen parhaat puolet mielestäsi?
Saa kirjoittaa mieleenpainuvat (ja ne vähemmänkin tärkeät) tapahtumat ylös ja jakaa toisille harrastajille. Vanhoja postauksia on kiva lukea ja kirjoittaminen on mukavaa! Tykkään myös värkätä ulkoasun kanssa kaikenlaista.
7. Mitä odotat tältä kesältä?
Lämpimiä päiviä, jolloin saa nukkua pitkään, pyöräillä tallille vilvoittavan tuulen pyyhkiessä kasvoja ja ratsastaa pellolla ilman satulaa auringon paisteessa.. :) Toivottavasti näen myös paljon kavereita ja pääsen Danin kanssa kilpailemaan sopivasti!

8. Oletko satuttanut itseäsi pahasti ja joutunut sairaalaan? Jos olet, miksi?
En ole (koputtaa puuta)..

9. Missä olet 5-vuoden päästä?
Luultavasti opiskelemassa. Mitään tarkempia suunnitelmia ei kyllä todellakaan ole.

10. Lukio vai amis?
Lukio, vaikka tuskin niissä amiksissakaan on suurempaa vikaa.

11. Elämäsi onnellisin hetki?
Yhtä on tosi hankala sanoa, mutta ainakin se on yksi onnellisimmista, kun sain Danin. :)


Nyt olen lähdössä tallille, joten enempää en ehdi postailla. Mutta kuvia on siis tulossa lisää, kunhan vain joutaisin muokkaamaan ne kaikki!

p.s. Lukijoiden aktiivisuus on ollut viime aikoina aika vähäistä, tykkää -napit ovat yhä tuossa olemassa ja kommentoidakin saa mitä vaan mieleen tulee.. :)

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Tosi kivoja kuvia;)
    Tässä on nyt sen mun blogin osoite, liitythän lukijaksi?:
    ponit-everything.blogspot.fi

    -Lode

    VastaaPoista